DOLAR 27,9903 0.01%
EURO 29,6827 -0.02%
ALTIN 1.781,040,35
BITCOIN 8258402,88%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ertuğruloğlu: Rum tarafının gerilimi artırma faaliyetleri karşılıksız kalmaz

Ertuğruloğlu: Rum tarafının gerilimi artırma faaliyetleri karşılıksız kalmaz

ABONE OL
Kasım 22, 2022 16:49
Ertuğruloğlu: Rum tarafının gerilimi artırma faaliyetleri karşılıksız kalmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum Savunma Bakanı’nın “Silahlanma programını son 20 yılın en yüksek seviyesine yükselttik” sözlerine yanıt verdi.

Ertuğruloğlu, “ Her zaman diplomasi ve diyalog yolunu tercih etmemize karşın, Kıbrıs Rum tarafının, Ada ve bölgedeki gerilimi artıran silahlanma faaliyetlerini karşılıksız bırakmayacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

Rum Savunma Bakanlığı bütçesinde sadece silahlanmaya 200 milyon Euro ayrılacağına işaret eden Ertuğruloğlu, Rum tarafının insansız hava araçları ve saldırı helikopterleri satın alacağına karar vermesinin, Amerika Birleşik Devletleri’nin Rum tarafına 30 yıllık silah satış ambargosunu kaldırmasının, Rum tarafının kırkın üzerinde tatbikata katılmasının, Kıbrıs Türk Halkına açık bir tehlike olduğunu gösterdiğine vurgu yaptı.

Rum tahriklerine ilaveten Rum papazların silahlı eğitim aldıklarını, sınır hattına Rum Milli Muhafız Ordusu’nun yüzlerce ağır silah mevzisi yerleştirildiğini de hatırlatan Ertuğruloğlu, “Rum tarafının Kıbrıs Türk Halkına karşı bu hasmane tutumu, tüm iyi niyetlerimize karşı, bugüne kadar kabul edilebilir bir anlaşmaya varılamamasının nedenlerine de ışık tutmaktadır” dedi.

Ertuğruloğlu, “ Rum kesiminin silahlanmaya tüm hızıyla devam etmesi, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa gibi ülkelerin Rum tarafına öldürücü silah satışı yapılmasına dahi karar vermeleri bir silahlanma yarışına yol açmaktadır. Rum tarafının Kıbrıs Türk Halkını tehdit eden silahlanmasına karşılık bölgesel bir güç olan Anavatan Türkiye ile birlikte gerekli adımları atma kararlılığımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.