Ford ve Tesla, elektrikli otomobil için güçlerini birleştiriyor!

Ford ve Tesla, elektrikli otomobil için güçlerini birleştiriyor!

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 18:27
Ford ve Tesla, elektrikli otomobil için güçlerini birleştiriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli otomobil pazarında daha fazla kişiye ulaşmak isteyen Ford, Tesla ile işbirliği yaptıklarını açıkladı. Elon Musk ile bir araya gelen Ford CEO’su Jim Farley, yeni nesil otomobillerin Tesla şarj istasyonu ile uyumlu olacağını duyurdu. 2025 ve sonrasında üretilen Ford modelleri, Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olarak bilinen Tesla konektörleriyle uyumlu olacak.

Ford, araçlarında Tesla şarj istasyonu için uygun konektör kullanacak

Açıklanan bilgilere göre Ford, ABD’de en çok kullanılan CCS standardından vazgeçecek. Konu hakkında bilgilendirme yapan Ford yetkilileri, “NACS bağlantı noktasına sahip 2. Nesil elektrikli otomobiller, bir adaptör aracılığıyla CCS şarj cihazlarında şarj etme seçeneğine sahip olacak.” ifadelerine yer verdi.

Tesla NACS konektörü

Kombine Şarj Sistemi (CCS) portuna sahip Ford F-150 Lightning, Mustang Mach-E ve E-Transit araçları, Tesla tarafından geliştirilen bir adaptör ile ABD genelinde 12.000 Tesla Supercharger’da şarj edebilecek. Adaptörün gelecek yıl piyasaya sürüleceği belirtildi.


Eniştelerin gözdesi artık elektrikli! Ford E-Tourneo Courier tanıtıldı

Eniştelerin gözdesi artık elektrikli! Ford E-Tourneo Courier tanıtıldı

Ford, tamamen elektrikli olan E-Tourneo Courier modelini tanıttı. İşte Ford E-Tourneo Courier özellikleri…

Tesla tarafından geliştirilen konektörün kullanım kolaylığına ve güvenilirliğine işaret eden Farley, “Bu, müşterilerimiz için gerçekten büyük bir anlaşma.” dedi. Ford ile ortak çalışma yürütmekten mutluluk duyduklarının altını çizen Musk, “Ford araçlarını Tesla Supercharger ağı ile desteklemekten ve ayrıca bir Ford aracının Ford uygulamasını kullanarak bir Tesla Supercharger’da sorunsuz bir şekilde şarj edebilmesi için API erişimi sağlamaktan çok mutluyuz. esla Supercharger ağının duvarlarla çevrili bir bahçe olmasını istemiyoruz. Bunun elektrifikasyonu ve genel olarak sürdürülebilir ulaşımı destekleyen bir şey olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Farley, Ford’un yüksek menzilli elektrikli otomobiller yerine rekabetçi bir menzil için daha küçük pillere izin verecek tüm verimlilik kazanımlarına öncelik verdiğini söyledi. Bunda Tesla standardının seçilmesinin müşterinin işini kolaylaştırmasında rolü olduğunu belirtti.

Hızlı şarj, bazı Supercharger istasyonlarında CCS araçları için sağlanan Magic Dock’tan farklı bir donanımla Ford araçları için sağlanacaktır. Musk, Ford EV’lerin şarj oranının Supercharger istasyonlarında sınırlı olmayacağına dair güvence vererek, bu modellerin “fiziksel sınır ne olursa olsun” şarj olacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.