Galaxy S23 Ultra’dan iPhone 14 Pro Max’i kıskandıracak özellik!

Galaxy S23 Ultra’dan iPhone 14 Pro Max’i kıskandıracak özellik!

ABONE OL
Kasım 24, 2022 15:28
Galaxy S23 Ultra’dan iPhone 14 Pro Max’i kıskandıracak özellik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S23 serisi, 2023’ün en çok beklenen akıllı telefonları arasında. Bilindiği üzere son dönemde serideki bazı modeller performans testlerinde göründü. Böylelikle cihazların nasıl bir performans sunacağına dair akıllarda fikirler oluşmaya başladı. Son olarak serinin üst düzey özelliklere sahip Ultra modelinin ekran özellikleri ortaya çıktı. Peki Galaxy S23 Ultra, ekran tarafında kullanıcılara neler sunacak?

Galaxy S23 Ultra ekran özellikleri belli oldu

Samsung Galaxy S23 Ultra, 2023’ün en çok beklenen akıllı telefonlarından. Cihaz, daha önce Geekbench veri tabanında ortaya çıktı ve tek çekirdekli testlerden 1.521, çok çekirdekli testlerden 4 bin 689 puan aldı.

Galaxy S23 Ultra‘nın ekran özellikleri kısa bir süre önce belli oldu. Buna göre akıllı telefonda 2.200 nit maksimum parlaklığa sahip bir E6 Super AMOLED LTPO 3.0 ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu noktada en dikkat çeken detaylardan birisi de ekran parlaklığı demek mümkün. Zira ürün, eylülde vitrine çıkan iPhone 14 Pro Max‘ten yaklaşık 200 nit daha parlak bir ekrana sahip olacak.


Samsung katlanabilir ekranlı laptop konusunda oldukça ciddi!

Samsung katlanabilir ekranlı laptop konusunda oldukça ciddi!

Samsung tarafından alınan bir patent görseli, katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarın oldukça yakında olduğunu ortaya koyuyor.

Akıllı telefonun ekranının yaklaşık 2.000 Hz‘lik bir PWM frekansına sahip olduğu belirtiliyor. Bu da uzun süreli kullanımlarda göz yorgunluğunu büyük oranda düşürüyor. Aynı zamanda paneli selefi Galaxy S22 Ultra‘ya kıyasla yüzde 45 daha az güç kullanacak.

Cihazda geçtiğimiz günlerde tanıtılan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2‘ye yer verilecek. Qualcomm, yeni işlemcisi için TSMC ile anlaşma sağladı. 4 nm teknolojisiyle üretilen yongada bir adet 3.19 GHz ARM Cortex-X3, iki adet 2.8 GHz ARM Cortex-A715, iki adet 2.8 GHz ARM Cortex-A710 ve üç adet 2.0 GHz ARM Cortex-A510 çekirdek kullanılıyor. Öte yandan Ray Tracing teknolojisini de destekleyen Adreno 740 grafik arabirimine yer veriliyor.

galaxy s23 ultra
Temsili

Samsung, bugüne dek amiral gemisi modellerini kendi üretimi Exynos ve Snapdragon işlemcileriyle piyasaya sürdü. Hatta Galaxy S serisini Türkiye’ye ve Avrupa’ya yıllardır Exynos yongasıyla getiren şirket, bu yıl bir değişiklik yaptı ve şubatta tanıtılan Galaxy S22 serisini ülkemiz başta olmak daha fazla pazarda Snapdragon yongayla satışa sundu. Aynı durumun yeni seride de yaşanması ve Qualcomm versiyonunun Exynos‘a kıyasla daha fazla ön planda olması bekleniyor. Zira Ice Universe gibi sektörün güvenilir isimleri tarafından paylaşılan raporlar da bu yönde.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.