Galaxy S24 serisinin işlemcisi hakkındaki detaylar ortaya çıktı!

Galaxy S24 serisinin işlemcisi hakkındaki detaylar ortaya çıktı!

ABONE OL
Mart 14, 2023 12:47
Galaxy S24 serisinin işlemcisi hakkındaki detaylar ortaya çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefon dünyasındaki çıta giderek yükseliyor. Şirketler, birbirlerini geçmek için cihazlara önemli özellikler yüklemeye devam ediyor. Bu şirketlerin başında gelen Samsung, Galaxy S24 serisinin hazırlıklarına başladı.

Galaxy S24, Snapdragon 8 Gen 3 ile sahne alabilir

Samsung, S23 serisiyle büyük bir ivme yakaladı. Performansıyla beğeni toplayan serinin Ultra modeli dikkatleri üzerine çekti. Şirket, bu serisinde 2023’ün en iyisi diye nitelendirilen “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” işlemcisini kullandı.

Daha önceki bilgiler Galaxy S24 ailesinin gücününü Exynos 2400’den alacağını, şirketin hem Snapdragon hem de Exynos işlemcili versiyonları piyasaya süreceğini söylüyordu. Ancak, son gelen bilgilere göre şirket selefiyle aynı yolu izleyecek. Galaxy S24, sadece Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanacak.

Galaxy S24 serisi ile ilgili bilgiler gelmeye başladı. Görünen o ki 2024’te sahne alması planlanan seri, birçok açıdan ilkleri barındıracak. DigiTimes’ın haberine göre Galaxy S24, geçtiğimiz yılın Mart ayında tanıtılan Wi-Fi 7’yi destekleyen ilk akıllı telefon serisi olacak.


Samsung Galaxy F14 5G’nin fiyatı ortaya çıktı!

Samsung Galaxy F14 5G’nin fiyatı ortaya çıktı!

Samsung Galaxy F14 5G modelinin fiyat etiketi belli oldu. Peki akıllı telefonun fiyat etiketi ne kadar olacak?

Snapdragon 8 Gen 3’ün beklenen özellikleri

Snapdragon 8 Gen 3’ün önemli özelliklerinden biri de yüksek bir hıza sahip olacak olması. İddialara göre yeni nesil işlemci, Cortex-X4’ün 3.20GHz‘de çalışacak. Daha öncesinde çekirdeğin 3.70GHz’e çalışacağı belirtildi. Teknik özelliklerin sızıntısında ayrıca UFS 4.1 ve LPDDR5 RAM desteği olduğunu da görüyoruz.

Galaxy S24 Snapdragon

Son olarak ise Snapdragon 8 Gen 3’te 1+5+2 CPU kümelemesinin olacağı söyleniyor. Böylelikle de verimlilik çekirdeklerinde azalma olacak ve daha çok performans odaklı bir şekilde yer alacak. Ancak belirttiğimiz gibi tüm bu bilgiler bir sızıntıdan ibaret. Sızıntıların oldukça erken zamanda gelmesi nedeniyle bilgilerin değişmesi oldukça yüksek bir ihtimal olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.