Geleneksel Medya Komitesi, Başbakan Tatar’ı ziyaret etti

ABONE OL
Temmuz 21, 2019 10:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geleneksel Medya Komitesi’nden oluşan heyet Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, ülke medyasının çok sayıda sorunu olduğunu ifade ederek, özellikle geleneksel olarak bilinen yazılı basının sorunlarına dikkat çekti.

Özuslu, geçmiş hükümete de bu sorunlarla ilgili bir yazı verdiklerini vurgulayarak, medya çalışanlarının sayısı, istihdamlar, sigorta ve basın kartı gibi sorunlar bulunduğunu söyledi.

2019 yılına yönelik herhangi bir ödeme almadıklarını kaydeden Özuslu, dövizin yükseldiğini, maliyetlerin arttığını belirtti.

Özuslu, ülkeyi terkeden gazeteci sayının artmakta olduğunu da dile getirerek, bu kan kaybını durduracak ve sektörü ayakta tutacak palyatif çözümlere gerek duyulduğunu anlattı.

Özuslu ayrıca, Başbakan Ersin Tatar’ı 11 Temmuz’da yapılacak olan Basın Günü Resepsiyonu’na da davet etti.

Başbakan Ersin Tatar da geleneksel gazetecilik kavramının Kıbrıs Türkü’nün dokusunda yer aldığını vurgulayarak, kendisinin de Halkın Sesi, Nacak, Bozkurt ve Volkan Gazeteleri’ni okuyarak büyüdüğünü anlattı.

Başbakan, ülke basınında demokrasinin bir gereği olan çok sesliliğin hakim olduğuna vurgu yaparak, dış basın ve sosyal medyanın haksız rekabet koşullarına sebep olduğunu söyledi.

Tatar, “Günün sonunda bu sektöre sahip çıkarken çok seslilik esasına göre ve kaliteli yayınlar, Kıbrıs Türk toplumuna yakışır bir şekilde yapılmalıdır. Başkasının borusunu öttürerek yapmak yakışmaz. Bu yolda sizleri selamlıyorum. Kalemlerinize saygı duyulması için bu meslek özgür iradeyle icra edilmeli. Sonuçta herkes aynı görüşte olamaz” dedi.

Geleneksel Medya Komitesi heyetindeki her isimle ayrı ayrı anıları olduğunu da anlatan Başbakan, basının sorunlarını yakından bildiğini, ancak şimdi bunun yanı sıra omuzlarında devletin dertlerini de taşımakta olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün her alanda daha iyi noktalara gelmesi gerektiğini ifade eden Tatar, “Eskiye bakıldığında nereden nerelere geldik. Artık teknoloji sayesinde Kıbrıs Türkü dışında Kanada, Türkiye ve Avustralya’daki soydaşlarımız da gelişmeleri anında takip edebiliyor. Küçücük adamızda erdemli demokrasi mücadelesine katkılarınız önemsiyoruz” dedi.

(BRT)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.