Genel Kurul’da onaya sunuş işlemleri yapıldı

Genel Kurul’da onaya sunuş işlemleri yapıldı

ABONE OL
Mart 20, 2023 11:05
Genel Kurul’da onaya sunuş işlemleri yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında saat 11.30’da toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemleri gerçekleştirildi.

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde “Orman Değişiklik Yasa Önerisi” “Sayıştay Komitesi’nin, 2006 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı ve Sayıştay Başkanlığının 2006 Mali Yılı Kesin Hesap Sayıştay Denetim Raporu” ve son olarak “Birleştirilmiş Rekabet (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın genel kurulda üçüncü kez görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Genel Kurul’da ayrıca, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündeminde bulunan Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı’nın Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’ne iletilmesine ilişkin tezkeresi okunarak, bilgiye getirildi.

Toplantıda daha sonra Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürmanson siyasi gelişmeler konusunda söz aldı.

Erhürman,İskele’de kanalizasyon katkı payı alınması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının ardından İskele Belediyesi’nin aldığı karara ve yapılan uygulamaya değindi.

Kanalizasyon veya arıtma katkı payı alınması yönünde bir uygulama yapılacaksa bunun Bakanlar Kurulu kararı ile mümkün olmadığını bunun bir yasa ile belirlenmesi gerektiğine dikkati çeken Erhürman, buna rağmen aldığı bilgiler doğrultusunda İskele Belediyesi’nde hukuka aykırı bir şekilde bu katkı payının alındığını, kararın geri çekilmesi gerektiğini aksi takdirde toplanan paranın geri ödenmesi gerektiğini söyledi.

Erhürman, Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisinin hala Genel Kurul’un gündemine getirilmemesini de eleştirdi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.