General Motors, arabalarına ChatGPT desteği ekleyecek

General Motors, arabalarına ChatGPT desteği ekleyecek

ABONE OL
Mart 13, 2023 14:11
General Motors, arabalarına ChatGPT desteği ekleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli ChatGPT, doğal dili anlama ve özgün cevaplar vermesi açısından oldukça popüler oldu. Birçok farklı alandaki teknoloji şirketi, ChatGPT’yi bünyelerine eklemeye ve ondan destek almaya başladı. Bugün General Motors Başkan Yardımcısı’nın yaptığı açıklamaya göre arabalara ChatGPT entegre edilecek. Peki, ChatGPT’nin arabalardaki görevleri neler olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

ChatGPT, General Motors arabalarında dijital asistan görevi görecek

General Motors, arabalarına dijital asistan görevi görmesi için ChatGPT ekleyeceklerini duyurdu. Dijital asistan, garaj kapısını açma ve diğer teknolojik ürünlerle aracın bağlantısını kurma gibi birçok işlevi yerine getirecek. Bu sayede araç kullanıcıları, yapay zeka sayesinde birçok işini pratik bir şekilde yapacak.

General Motors Başkan Yardımcısı Scott Miller, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ChatGPT’nin şimdiden birçok alanda olduğunu ve ilerleyen süreçte de her yerde var olacağını belirtti. Açıklamaya göre yapay zeka, ek olarak arabadaki herhangi bir sorunu tespit ederek araç sahibine bildirecek ve bu sorun için bir de gerekli yerlerden muayene randevusu alacak.


Discord, yapay zeka destekli sohbet botunu duyurdu!

Discord, yapay zeka destekli sohbet botunu duyurdu!

Oyun dünyasının sevilen platformu Discord, yapay zekâ destekli sohbet robotu ChatGPT ile birlikte geliyor.

General Motors, dijital asistanın isminin belli olmadığını belirterek açıklamadı. Firma sözcüsü, ek olarak konuyla ilgili yaptığı açıklamada araçlar için çalıştıkları dijital asistanın çıkış tarihinin de belli olmadığını ve konu üzerinde çalışmaya devam ettiklerini açıkladı. Son olarak da arabalarda yapay zeka gibi yeni teknolojilerin kullanılmasının onları daha kullanışlı hale getireceğini belirtti.

ChatGPT, genellikle dil üzerine bir yapay zeka olduğu için daha çok editörler ve müşteri hizmetleri gibi iletişim odaklı mesleklerde kullanılıyor. Fakat bunun dışında özgün içerik üretebildiği için esneklik sağlıyor ve araba gibi birçok farklı ürüne de entegre ediliyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.