DOLAR 28,0991 0.03%
EURO 29,9071 -0.32%
ALTIN 1.775,06-0,34
BITCOIN 96725213,00%
İstanbul
21°

AÇIK

15:53

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Girne Belediyesi ‘Gastroshow’ etkinliği düzenliyor

Girne Belediyesi ‘Gastroshow’ etkinliği düzenliyor

ABONE OL
Eylül 10, 2022 16:31
Girne Belediyesi ‘Gastroshow’ etkinliği düzenliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Belediyesi, 17 Eylül Cumartesi günü 1’inci Gastroshow Girne etkinliği düzenleyecek.

Girne Bandabulya’da 10.00-22.00 saatleri arasında yer alacak etkinlikte otantik geleneksel Kıbrıs mutfağını tanıtılırken, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde 13.30-15.00 saatleri arasında Otantik Kıbrıs Mutfağı konulu panel yapılacak.

Etkinlikle ilgili BRT’ye bilgi veren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, organziasyonu düzenleme amaçlarının otantik geleneksel Kıbrıs mutfağını tanıtmak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve Kıbrıs mutfağıyla ilgili detaylı bir çalışma yapmak olduğunu anlattı.

Kıbrıs mutfağının, Akdeniz mutfağı ve adadan geçen farklı kültürlerin mutfaklarıyla harmanlanmış bir mutfak olduğunu belirten Güngördü, bu mutfağın ve kulanılan ürünlerin orjinalliğinin korunması, yaşatılması ve dünyaya tanıtılmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Nidai Güngördü, ülkeye gelen turistlerin yerel lezzetlere ulaşmasının önemine de değindi.

Güngördü, organizasyona, Gıda Mühendisleri Odası, Kıbrıs mutfağı konusunda duayen isimler, üniversitelerden ilgili isimler ve ülkede geleneksel yöntemlerle üretim yapmaya devam eden aile ve kooperatiflerin de katkı koyacağını anlattı.

Etkinliğin, otantik Kıbrıs mutfağının yeniden yaygınlaşmasına, ayrıca Bandabulya binasının da yeniden daha işlevsel bir hale getirilmesine önemli katkı sağlayacağına inanç belirten Güngördü, tüm vatandaşları 17 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek etkinliğe davet etti.

Girne Belediyesi Müdür Muavini Gıda Mühendisi Naile Soyel de, turizmin merkezi olan Girne’de, Gastroshow Girne etkinliğiyle, şehri kullanarak, dünyaya otantik geleneksel Kıbrıs mutfağının sunulacağını belirtti.

Naile Soyel, turizmin, ada ekonomisinin en önemli unsuru olduğunu ve ülkeye ait her türlü değerin turizme entegre edilmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Amaçlarının, otantik Kıbrıs mutfağının halk, yerel işletme ve üreticiler tarafından yeniden sahiplenilmesini ve sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu dile getiren Soyel, bunun yaygınlaşmasının önemine işaret etti.

Soyel, Gastroshow Girne etkinliğinde, geleneksel Kıbrıs lezzetlerinin sıcak bir şekilde hazırlanarak katılımcılara sunulacağını ayrıca ambalajlı yerel ürünlerin satışının da yapılacağını anlattı.BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.