DOLAR 27,7727 0.14%
EURO 29,2415 -0.22%
ALTIN 1.725,013,54
BITCOIN 7479050,35%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girne Belediyesi ile 5 bölge üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı

Girne Belediyesi ile 5 bölge üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı

ABONE OL
Mart 10, 2023 15:23
Girne Belediyesi ile 5 bölge üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Belediyesi ve Girne Bölgesi’nde bulunan beş üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol,tarafların karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşması, ihtiyaç duyulan alanlarda işbirliği yapılması, bilimsel/toplumsal toplantılara destek verilmesi ortak çalışmaların ve yeni girişimlerin yapılmasının desteklenmesi amacıyla eğitim, seminer ve çalıştayları düzenlenmesini de içeriyor.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, yeni dönemde yeni bir Girne yaratmak adına önemli protola imza attıklarını belirterek, protokolle, kentteki üniversitelerle teknik, eğitim, bilim, sanatsal alanlarda işbirliğini arttırarak daha güzel bir Girne yaratmayı hedeflediklerini vurguladı.

Girne Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’yle kıyılarda kumsal sahiller oluşturmak; ARUCAD ile kentsel estetik ve Girne’nin sanatsal değerini arttırmak , İlim Üniversitesi’yle toplu taşıma , Final Üniversitesi’yle dil kursları konularında var olan işbirliklerinin devam ettiğini anlatan Şenkul, depreme yönelik çalışmalar konusunda da Girne Amerikan Üniversitesi’nin atölyelerinden faydalandıklarını kaydetti.

Şenkul’un açıklamalarının ardından ARUCAD Üniveristesi Rektörü Profesör Doktor Asım Vehbi, Girne Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor İlkay Salihoğlu, Girne Amerikan Üniveirtesi Rektörü Profesör Doktor Ali Haydar, Kıbrıs İlim Üniveristesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Mesut Yalvaç ve Ulusararası Final Üniveristesi Rektörü Profesör Doktor Hüseyin Yaratan da söz alarak, Girne’nin daya iyi bir kent olabilesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını vurguladılar.

Konuşmaların ardından , İşbirliği protokoline imzalar atıldı. BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.