Google Bard, ChatGPT’yi çağ dışı gösterecek!

Google Bard, ChatGPT’yi çağ dışı gösterecek!

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 19:18
Google Bard, ChatGPT’yi çağ dışı gösterecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zeka teknolojisi tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. ChatGPT’nin başarısı üzerine birçok şirket yapay zeka teknolojisi çalışmalarını hızlandırmış durumda. Neredeyse her geçen gün yapay zeka alanında yeni gelişmeler görüyoruz. En son önemli gelişme ise Google’ın sohbet robotu Bard’dan geldi.

Google Bard, görsel desteğe kavuşuyor

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin başarısının ardından Google da kendi sohbet robotu Bard’ı piyasaya sürmüştü. Google’ın Ön Eğitim ve Yardımcı Dil Modellemesi olan PaLM’ı kullanan Bard, sunduğu farklı özellikler ile rakibine karşı çeşitli avantajlar yakalamaya çalışıyor.

İnternete doğrudan erişebilir olması ile daha doğru ve güncel bilgilere ulaşım iddiası taşıyan Bard şimdi ise yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor. Yapılan açıklamaya göre Bard, Google arama sonuçlarından alınan görsel sonuçları da kullanıcılarına aktaracak.


Yargıtay Başkanı açıkladı: Artık yapay zeka karar verecek!

Yargıtay Başkanı açıkladı: Artık yapay zeka karar verecek!

Yapay zeka tabanlı Yargıtay İçtihat Merkezi açıldı. Emsal kararlar ile eğitilecek bu merkez, gerekçeli kararları değerlendirecek.

Google, yapay zeka sohbet robotu Bard’ı tanıttığında, önümüzdeki haftalarda yeni özellikler sunacağını açıklamıştı. Sohbet robotu, tanıtımından birkaç ay sonra ise oldukça kullanışlı ve uzun zamandır beklenen görsel desteğine kavuşmuş oldu. Yeni görsel desteği ile sohbet robotu yarışında Google Bard’ın ChatGPT’ye karşı bir adım öne geçtiğini söyleyebiliriz.

Google, yapay zeka sisteminin yanıtlarında resimlere yer vermesi ile iletişimin çok daha kuvvetli olacağını ifade ediyor. Google Bard’ın görsel desteği ile birlikte daha bilgilendirici ve alakalı sonuçları kullanıcılara sunması bekleniyor. Şirketin sohbet robotu kod yazılımı ve bilgi paylaşımının yanı sıra artık kullanıcılarına görsel destek de sağlayarak ChatGPT’ye karşı önemli bir avantaj yakalıyor.

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün gelişirken, sohbet robotları da bu gelişimin en büyük örnekleri olarak gösterilebilir. Google Bard, görsel desteği ile ChatGPT’nin önüne geçebilir. Peki siz yapay zeka sohbet robotları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.