DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.656,74-0,01
BITCOIN 758343-1,06%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google, Chrome’un sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor!

Google, Chrome’un sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 09:28
Google, Chrome’un sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcılarından biri olan Chrome, son zamanlarda düzenli olarak güncelleme alıyor. Bu güncellemelerle birlikte gelen yenilikler de kullanıcıların deneyimini artırıyor. Bugün çıkan haber ise eski sürüm Chrome kullanıcılarını üzecek. Google, Chrome tarayıcısının eski sürümlerinden çeviri özelliğini devre dışı bırakacak. İşte detaylar!

Eski sürüm Chrome kullananlar çeviri özelliğini kullanamayacak

Google Chrome, sunduğu güncellemelerdeki yeniliklerle dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri oluyor. Ancak şirketin bugün yaptığı açıklama eski sürüm kullanan kullanıcıları oldukça üzecek. Google, tarayıcının en çok kullanılan özelliklerinden biri olan çeviri (Google Translate) özelliğini devre dışı bırakacak.

Çeviri özelliği özellikle yabancı dilde bir internet sayfasındaki metni kendi ana dilinize çevirmek konusunda oldukça faydalı. Söz konusu devre dışı bırakma durumu ise Chrome 95 ve daha eski sürüm kullananlar için geçerli.


Google, Android kullanıcıları için duyurdu: 30 bin dolar kazanabilirsiniz!

Google, Android kullanıcıları için duyurdu: 30 bin dolar kazanabilirsiniz!

Güvenlik için sağlam adımlar atan Google, Güvenlik Açığı Ödül Programı’nı tanıttı. Program dahilinde önemli ödüller bulunuyor.

Eski sürüm Chrome kullananlar, Chrome Çeviri’yi kullanmak istediklerinde “Bu sayfa çevrilemiyor” uyarısıyla karşılaşabilir. İlgili Chrome 95 sürümü, Ekim 2020’de yayımlandı. Bununla birlikte bu sürüm, çevrim içi ödemeler için geliştirilen kimlik doğrulama ve sekme gruplarını kaydetme gibi pek çok yeni özelliğe sahipti.

Google, eski sürüm Chrome kullananların çeviri desteğini ne zaman kaybedeceklerini net olarak söylemedi. Bunun yanı sıra konuyla ilgili çalışmaların başladığını de belirtti. Böylece ilerleyen zamanlarda kullanıcılar alternatif bir yöntem olmadan internet sayfasını çeviremeyecek.

Peki, siz Chrome çeviri desteği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.