Google’a yapay zeka dokunuşu: Bing Chat rakibi özellik yolda!

Google’a yapay zeka dokunuşu: Bing Chat rakibi özellik yolda!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 21:36
Google’a yapay zeka dokunuşu: Bing Chat rakibi özellik yolda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, ilk olarak I/O 2023 etkinliğinde görücüye çıkardığı yapay zeka arama sonuçlarını nihayet devreye alıyor. ChatGPT destekli Bing Chat tarzı bir arama sunacak yeni Google, sohbet botu Bard’ı arama çubuğuna entegre ediyor. Böylece yapay zeka ve gerçek aramalar aynı ekranda gösterilecek.

Google, Bard sonuçlarını arama sayfasında gösterecek

Google, Bard tarafından hazırlanan sonuçları doğrudan arama sayfasına entegre ediyor. “Üretken Arama Deneyimi” isimli yeni özellik, Google Arama arayüzünde önemli bir değişikliği temsil ediyor. Test aşamasında kullanıcılar -istedikleri takdirde- ilk olarak yapay zekanın vereceği sonuçları görecek.

Google, alıştığımız beyaz arama sayfasının hemen üstüne Bard tarafından oluşturulan sonuçları dahil ediyor. Renkli kutular şeklinde sunulacak bu yapay zeka sonuçları, internetten yer alan bilgileri göstererek kullanıcıya yeni nesil bir arama deneyimi vadediyor.


ChatGPT CEO’su tarih verdi: Yapay zeka, işinizi elinizden alacak!

ChatGPT CEO’su tarih verdi: Yapay zeka, işinizi elinizden alacak!

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, yapay zeka için ilginç tahminlerde bulundu. Süper zeka modelinin uzmanları bile geçeceğini söyledi.

I/O 2023 etkinliğinde gösterilen demoda e-ticaretten haber sayfalarına kadar birçok site yapay zekanın sonuçlarına entegre edilecek. Kullanıcılara doğrudan arama sonuçlarını göstermek yerine, ilk olarak farklı platformlardaki bilgiler sunulacak.

Google tarafından yayınlanan görsellerde “Bluetooth hoparlör” için bir arama örneği görülüyor. Buna göre şirket ilk olarak “Sponsorlu” alışveriş reklamlarını ve ardından oldukça büyük bir kutu içinde Bard’ın arama sonuçlarını gösteriyor.

Bu özellik şu anda test aşamasında erişime açıldı. Ancak küresel olarak kullanıma sunulması halinde, Google arama sonuçlarının bugüne kadarki en önemli dönüşümü yaşanacak gibi duruyor. Üretken yapay zekayı test etmek için Google Arama uygulamasından kaydolabilirsiniz.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.