HABAŞ’tan TOGG’a yerli rakip mi geliyor? TSB üzerinden ortaya çıkan model!

HABAŞ’tan TOGG’a yerli rakip mi geliyor? TSB üzerinden ortaya çıkan model!

ABONE OL
Mart 13, 2023 08:07
HABAŞ’tan TOGG’a yerli rakip mi geliyor? TSB üzerinden ortaya çıkan model!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart 2020’de Honda Türkiye’den gelen açıklamayla markanın Gebze’deki fabrikası gaz, taşımacılık ve endüstri işleri yapan HABAŞ’a devredildi. Gebze’deki fabrika Honda’nın Türkiye’de en çok satılan modellerinden biri olan Civic’i üretiyordu. HABAŞ bu satın alımı gerçekleştirmesinden sonra sürekli “HABAŞ yerli otomobil” ile anılmaya başlandı. Yerli otomobil iddialarının yanında hibrit otomobil, elektrikli kamyon gibi söylemlerde oldu. Ancak ne HABAŞ’tan ne de çalışanlarından herhangi bir açıklama gelmedi.

TSB kayıtlarında ortaya çıkan HABAŞ yerli otomobil!

Marka geçtiğimiz süreçlerde birçok habere konu oldu. Bir dönem fabrikanın içinden kamyon ve otobüs fotoğrafları geldi. Bu fotoğraflar doğrultusunda markadan yerli otobüs ve kamyon beklentisi oluştu. Ancak aradan geçen 1.5 yıllık süreçte konunun bir devamı olmadı.

Otomobil habercilerinin bir kısmı da bu fotoğraflardaki araçlar için “Çin tasarımı” ürünler dedi. Marka belki de yerli üretim otobüs ve kamyonlar için tersine mühendislik metoduyla çalışmalar yapıyordu. Bu konuyla alakalı birçok haber olsa da kesin bir bilgi veya açıklama bulunmamakta. Basına otobüs ve kamyon konusunda yansıyan sadece bir kaç kare fotoğraf.


Beklenen an geldi: Togg bu hafta satışa çıkıyor!

Beklenen an geldi: Togg bu hafta satışa çıkıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılan son açıklamaya göre Togg, bu hafta satışa çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerdeyse şirketin ilk aracı Türk Sigortalar Bankası web sitesinde görüntülendi. Türk Sigortalar Bankası web sitesi kasko bedeli sorgulama hizmeti vermekte. Bu hizmeti kullanarak aracınızın marka ve model bilgisiyle kasko değerini öğrenebiliyorsunuz. Bu sisteme giren kullanıcılar yeni HABAŞ yerli otomobil modelini fark etti.

Biz de sisteme giriyoruz. Ve öncelikle marka seçiyoruz. Marka seçimine tıkladığımızda “HABAŞ” karşımıza çıkıyor. Seçimi yapmamızın ardından sistem model seçmemizi istiyor. HABAŞ’a ait model kayıtlarına baktığımızda 1 adet kayıt görüyoruz. Aracı sorguladığımızdaysa “Steel Power N3” ismi bizi karşılıyor. Aracın güncel kasko değeriyse 1 milyon 800 bin TL olarak çıkıyor. Model koduysa sistemde 8301001 olarak işli.

HABAŞ yerli otomobil

Açıkçası ortada bir binek araç mı var, hafif ticari mi var bilemiyoruz. Ortada sadece bir araç ismi var o kadar. Ancak aracın TSB kayıtlarında yer alması demek üretime hazır bir projeden bahsetmemizi mümkün kılıyor. Yani yakın bir tarihte HABAŞ yerli otomobili Steel Power N3 modelini tanıtıp üretime geçebilir. Aracın isminden yapacağımız tahmine bakarsak elektrikli veya hibrit olacağını belirtebiliriz. Yine de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yok.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.