Hogwarts Legacy’den bir ilk: Geliri dudak uçuklattı!

Hogwarts Legacy’den bir ilk: Geliri dudak uçuklattı!

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 04:23
Hogwarts Legacy’den bir ilk: Geliri dudak uçuklattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık üç ay önce duyurulan Hogwarts Legacy, gelir konusunda rekor üstüne rekor kırıyor. Warner Bros. tarafından paylaşılan rapora göre aksiyon yapımı 15 milyondan fazla satmayı başardı. Ayrıca üç ay içerisinde 1 milyar dolar barajını geçti. Buna ek olarak Hogwarts Legacy, PS4 ve Xbox One’a gelecek.

Hogwarts Legacy, PS4 ve Xbox One’a geliyor

Warner Bros. 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin gelir raporunu paylaştı. Gelir raporu ise Harry Potter evrenine dayanan Hogwarts Legacy’nin başarısını kanıtladı. Oyun bugüne kadar dünya çapında 15 milyondan fazla sattı ve 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Hogwarts Legacy, 10 Şubat’ta PS5, Xbox Series X/S ve Windows için yayınlandı. Sadece iki hafta içerisinde 12 milyondan fazla satış gerçekleştirerek 850 milyon dolar kazandı. Bu da Warner Bros.’a bağlı yapımların en büyüğü olduğu anlamına geliyor.


Hogwarts Legacy’nin yapımcısından: Büyük bütçeli Harry Potter oyunu yolda!

Hogwarts Legacy’nin yapımcısından: Büyük bütçeli Harry Potter oyunu yolda!

Harry Potter: Quidditch Champions isimli yeni bir oyun geliyor. Harry Potter’ın ikonik sporunu temel alacak.

Şirket tarafından gelen açıklamaya göre Hogwarts Legacy, PlayStation 4 ve Xbox One için de oynanabilir olacak. Warner Bros. daha önceki iddiaları doğrulayarak Nintendo Switch için 25 Temmuz’da piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Nintendo Switch, oyun için yeni bir lansman etkisi yaratabilir. Hem taşınabilir el konsolundaki hakimiyeti hem de Japonya’daki Harry Potter popülaritesi göz önüne alındığında, Hogwarts Legacy bir süre daha para kazanacak gibi duruyor.

Warner Bros. Harry Potter serisini genişletmeye devam ediyor. Bir süre önce HBO Max’in Harry Potter dizisini çekeceğini ve yeni bir çok oyunculu yapım duyuracağını açıkladı. Harry Potter serisinin popüler kurgusal sporunu temel alan Harry Potter: Quidditch Champions duyuruldu.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.