Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde, İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu, 21-22 Haziran’da “Dönüşen Dünyada İslam İşbirliği Teşkilatı” temasıyla İstanbul’da düzenlenecek.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İran ile İsrail arasındaki çatışmanın ortaya çıkardığı kritik dönemde gerçekleştirilecek toplantıya katılmak üzere 40’tan fazla dışişleri bakanının İstanbul’a geleceği öngörülüyor.
Fidan’ın ev sahipliğinde, 21-22 Haziran’da “Dönüşen Dünyada İslam İşbirliği Teşkilatı” temasıyla İstanbul’da düzenlenecek İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumuna daha önceki toplantılara kıyasla rekor sayıda üst düzey katılım söz konusu.
Toplantıda İİT üyesi 57 ülkenin yanı sıra Teşkilata bağlı kuruluşlar, gözlemci ülkeler ve diğer uluslararası teşkilatlardan 1000 civarında katılımcının yer alması bekleniyor.
Fidan, bir önceki Dönem Başkanı Kamerun Dışişleri Bakanı Lejeune Mbella Mbella’dan toplantının başkanlığını devralarak açılış konuşmasını yapacak.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da toplantıya katılarak hitapta bulunması öngörülüyor.
Bakan Fidan’ın toplantıdaki hitabında KKTC’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nın gözlemci üyesi olması gerçeğinin Kıbrıs Adası’nda iki halk ve iki devletin var olduğunu bir kez daha teyit ettiğinin altını çizmesi öngörülüyor.
1
TC Dışişleri Bakanı Fidan: “Semerkant Zirvemizde Teşkilatımıza gözlemci üye olarak kabul edilen KKTC, aile meclisimizin ayrılmaz bir parçasıdır”
2413 kez okundu
2
Yerlikaya: “Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri olarak suçla ve suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”
2197 kez okundu
3
Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Polonya-Türkiye arasında kökleri tarihe dayanan ilişkileri değerlendirdi
2041 kez okundu
4
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş:Sürekli şımartılan bir GKRY var. Hem TC’nin hem de Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığı, onların karşısında en büyük caydırıcı güç olarak yer alıyor
1529 kez okundu
5
TC Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır”
1386 kez okundu