DOLAR 27,9712 0.11%
EURO 29,6248 0.1%
ALTIN 1.743,850,90
BITCOIN 7959170,74%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi çıktı! İşte yenilikler

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi çıktı! İşte yenilikler

ABONE OL
Ocak 11, 2023 07:11
iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi çıktı! İşte yenilikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, dün yakın zamanda çıkması beklenen iOS 16.3 güncellemesinin ikinci Beta sürümünü yayınladı. iOS 16.3 Beta 2 güncellemesinde Acil SOS özelliğinin kullanım şekli için değişiklik mevcut. Peki bu değişiklik nedir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesinde Acil SOS kullanımı değişiyor

Acil SOS özelliği, iPhone’larda güç ve ses tuşlarından herhangi birinin aynı anda basılı tutulmasıyla aktifleşiyor. iPhone kullanıcılarının bu tuşlara basıldığı tuttuğu takdirde sürgü açılıyor ve hala basılı tutuluyorsa alarm sesiyle birlikte geri sayım başlıyor. Bu geri sayım bittiğinde de telefon, bulunduğu ülkenin acil durum servisini arıyor.

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesinde ise Acil SOS için çalışma şekli biraz daha farklılaşıyor. Yeni güncellemede güç ve ses tuşlarının basılı tutulduktan sonra geri sayımı bıraktığı takdirde iPhone acil servisi öyle arayacak.


iOS geliştiricileri ne kadar kazanıyor? Apple açıkladı!

iOS geliştiricileri ne kadar kazanıyor? Apple açıkladı!

Apple, 2022 yılına ait yayınladığı raporuyla App Store geliştiricilerinin elde ettiği toplam kazancı gözler önüne serdi.

iPhone’un şu anda geri sayım yaptıktan sonra arama yapmasına “Bekleterek Ara” adı veriliyor. Yeni iOS Beta güncellemesindeki aramaya ise “Beklet ve Bırakarak Ara” olarak adlandırıldı. Beklet ve Bırakarak Ara özelliğinin açıklaması ise şu şekilde:

“Yan düğmeyi ve ses düğmelerinden birini sürekli basılı tutarsanız bir geri sayım başlar ve bir alarm çalar. Geri sayımdan sonra düğmeleri bırakırsanız iPhone acil servisleri arayacaktır.”

Bekleterek Ara özelliği için ise şu açıklama mevcut:

Yan ve ses düğmelerini basılı tutarsanız Acil SOS kaydırıcısı görünür. Onları tutmaya devam ederseniz bir geri sayım başlar ve bir uyarı sesi duyulur. Geri sayım sona erdiğinde de iPhone acil servisleri arar.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple’ın iPhone’lar için iOS 16.3 Beta 2 güncellemesinde test ettiği yeni Acil SOS kullanımını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.