DOLAR 27,9873 -0.01%
EURO 29,7055 0.03%
ALTIN 1.780,680,33
BITCOIN 8298163,08%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

iPhone 15 modellerinde Samsung imzası olacak!

iPhone 15 modellerinde Samsung imzası olacak!

ABONE OL
Kasım 21, 2022 17:34
iPhone 15 modellerinde Samsung imzası olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ile Çin arasındaki üretim krizi devam ederken bu durum teknoloji şirketlerini de önemli oranda etkilemeye başlamış durumda. Apple, bu süreçte Çin’de satışı yapılan iPhone modelleri için RAM tedarikçisini değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Samsung, iPhone 15 modellerine RAM üretecek

Apple, ABD’den gelen baskıların ardından Çin pazarı için üretilecek iPhone modellerinde yerel tedarikçi YMTC yerine Samsung’dan RAM tedarik edecek. Apple henüz Yangtse Memory Technologies Co’dan (YMTC) RAM satın almış durumda değil.

Apple, iPhone’da kullanılmak üzere YMTC’den 128 katmanlı NAND yongaları almayı planlıyordu. Çiplerin Micron ve Samsung tarafından üretilen türevlerinin bir veya iki nesil gerisinde olmasına rağmen en az yüzde 20 oranında daha ucuz olmaları ise YMTC ürünlerini Apple için öne çıkarıyordu.


iPhone su geçirir mi? Garantisi bozulur mu? [2022]

iPhone su geçirir mi? Garantisi bozulur mu? [2022]

Apple akıllı telefonlarının dayanıklılığı konusunda kendine güveniyor. İçeriğimizde “iPhone su geçirir mi?” sorusunu cevaplıyoruz.

Ekim 2022’de Apple’ın YMTC’den satın alma planlarını durduğu haberleri gün yüzüne çıkmıştı. Şimdi ise Apple’ın YMTC ila olan planları “sessizce askıya aldığı” ve Samsung Electronics’ten RAM tedarik etmek için görüşmeye başladıkları öğrenildi.

Samsung NAND yongalarının 2023’te Çin’de sunulacak iPhone modellerinden başlayarak kullanılmaya başlanacağına inanılıyor. Bu durum iPhone 15 serisi için Samsung imzalı RAM’ler göreceğimiz anlamına geliyor. Aynı zamanda Apple’ın iPhone 14 üretiminde de bu RAM’leri dahil etmesi mümkün.

temsili görsel

Samsung ilk defa iPhone için bileşenleri ilk kez tedarik etmiyor. Daha önce de iPhone ve iPad için işlemciler sunan şirket son 20 yılda çeşitli Apple modelleri için RAM ve iPhone 14 Pro için ekranlar da üretmiş durumda.

ABD yönetimi, ulusal güvenlik sorunları nedeniyle Çin’li şirketlerle olan tedarik zincirini ortadan kaldırmayı planlıyor. Bunun son örneği ise Apple’ın tedarikçisi YMTC oldu. Peki siz Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi olan Samsung ile iPhone 15 üretimi konusunda ortak çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.