iPhone ve iPad için özel Xbox uygulama mağazası geliyor!

iPhone ve iPad için özel Xbox uygulama mağazası geliyor!

ABONE OL
Mart 20, 2023 19:43
iPhone ve iPad için özel Xbox uygulama mağazası geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği, 2024 yılında Apple’ı oldukça yakından ilgilendiren bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni yasa gereğince iPhone kullanıcılarının App Store zorunluluğu ortadan kalkarken, üçüncü taraf uygulamaların da yolu açılacak. Bu konuyu yakından takip eden Microsoft ise bu konuda şimdiden çalışmalara başlamış durumda.

Xbox, App Store’dan bağımsız kendi uygulama mağazasını sunacak

Microsoft çatısı altında oyun konsolu ve çevrim içi oyun sektöründe önemli bir yeri olan Xbox, kullanıcılarına tüm cihazlardan oyunlara erişim imkanı sunmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda mobil cihazlarda da Xbox deneyimi yaşatmak isteyen Microsoft, atılımlarına devam ediyor.

Xbox ekosistemini tüm cihazlarda kullanıma sunmak isteyen Microsoft’un karşısındaki en büyük engellerden birisi ise şimdiye kadar App Store olmuştu. iPhone ve iPad modellerinde kendi bağımsız oyun servislerini sunmak isteyen şirket, AB’nin aldığı karar ile birlikte bunu yakın zamanda gerçekleştirmeyi planlıyor.


Xbox’ta olup PlayStation’da olmayan özellik sonunda geliyor!

Xbox’ta olup PlayStation’da olmayan özellik sonunda geliyor!

Sony yeni bir PlayStation 5 DualSense güncellemesi yayınlayacak. Marka güncelleme ile DualSense kontrolcülerin büyük problemini giderecek.

Akıllı telefonların şu an için insanların en çok oyun oynadığı platform olduğunu öne süren Microsoft Gaming Başkanı Phil Spencer, Xbox ve Game Pass uygulamalarını mobil cihazlara uyarlamak istediklerini belirtti. Spencer bu işlemi kolayca halledebileceklerini düşünüyor.

Mobil oyun tarafında şimdiye kadar zayıf bir performans gösteren Microsoft, Activision Blizzard’ı satın alarak bu yönde önemli bir adım atmış durumda. Şirket, dev oyun firmasını bünyesine katarak, Call of Duty Mobile, Diablo Immortal ve Candy Crush Saga gibi oyunların da kontrolünü ele almış oldu. Bu popüler oyunların iPhone kullanıcıları için Xbox uygulama mağazasına yönlendirmek için kritik bir öneme sahip olacağı düşünülüyor.

xbox gamepad

Microsoft ve Apple, iOS cihazlar üzerinde özel bir servis sunulması konusunda uzun zamandır iletişim hâlindeler. Apple’ın politikaları, her oyunun App Store’da ayrı ayrı listelenmesini gerektirirken, Microsoft ise Xbox Cloud Gaming hizmetini iPhone ve iPad kullanıcıları için web tabanlı bir uygulama olarak sunmak istiyor.

Görünen o ki Avrupa Birliği tarafından alınan yeni karar ile birlikte Microsoft’un bu hedefi yakın zamanda gerçekleşecek. Peki siz iOS cihazlar üzerinde Xbox ekosistemine ait oyunların kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.