LG’den elektrikli otomobillere yönelik dev yatırım!

LG’den elektrikli otomobillere yönelik dev yatırım!

ABONE OL
Mart 27, 2023 15:35
LG’den elektrikli otomobillere yönelik dev yatırım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engeli batarya teknolojisi oluşturuyor. Elektrikli araçların menzillerini içten yanmalı otomobiller seviyesine çıkarmak batarya şirketlerinin en büyük hedefleri arasında. Bu konuda en büyük yatırımcılardan birisi ise LG.

LG yeni bir batarya tesisi kuruyor

LG Energy Solution batarya üretimi konusunda cesur adımlar atıyor. Şirket Arizona’daki bir batarya üretim tesisine 5,5 milyar dolarlık devasa bir yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, Kuzey Amerika’daki bir batarya tesisi için yapılan en büyük miktar olarak öne çıkıyor.

LG yeni yatırımı ile birlikte elektrikli otomobil bataryalarının yanı sıra enerji depolama sistemlerine odaklanacak. Şirket pek çok elektrikli otomobil üreticisi tarafından kullanılan 2170 silindirik hücrelerden üretecek. Yıllık 27 GWh üretim kapasitesine ulaşmak isteyen şirket, bu hedefine 2025 yılında ulaşmayı planlıyor. Şirketin, bunun için yaptığı yatırım 3,2 milyar dolar olarak açıklandı.


Tesla Model 3 iki dakika içerisinde hacklendi!

Tesla Model 3 iki dakika içerisinde hacklendi!

Tesla Model 3 bir siber güvenlik yarışmasında 2 dakikada hacklendi. İşte o yarışma ve hack işlemi hakkındaki detaylar…

Aynı zamanda şirket, özel bir enerji depolama üretim tesisi için 2,3 milyar dolar ayırmış durumda. Bu fabrika, evsel veya ticari elektrik depolama çözümlerinin bir parçasını oluşturacak olan LFP pillerini üretecek. Bu tesis aslında dünyada yalnızca enerji depolama sistemlerine odaklanmasıyla da bir ilki oluşturuyor.

LG’nin yeni yatırımı ile Tesla, GM, Stellantis, Ford, VW, Audi, Volvo, Mercedes-Benz, Jaguar ve Porsche gibi şirketlerin de eli rahatlamış olacak. Daha fazla batarya üretim kapasitesi ile birlikte artık etrafta daha fazla elektrikli araç görme fırsatı da yakalayacağız. Ayrıca bu fabrikanın ABD sınırları içerisinde olması şirketleri ekstra vergi ödemekten de kurtaracak.

Elektrikli otomobil sayısı her geçen gün artarken bataryalar da bu konuda oldukça büyük bir önem taşıyor. LG’nin yeni yatırımı ile elektrikli otomobil piyasası biraz daha hareketlenebilir. Peki siz elektrikli araçlar ve batarya teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.