Meta’da Avatar dünyası genişliyor: Görüntülü konuşma, geliştirilmiş görünüm ve dahası!

Meta’da Avatar dünyası genişliyor: Görüntülü konuşma, geliştirilmiş görünüm ve dahası!

ABONE OL
Ekim 11, 2022 22:03
Meta’da Avatar dünyası genişliyor: Görüntülü konuşma, geliştirilmiş görünüm ve dahası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimi yıl aynı etkinlik ile Facebook isminden Meta ismine geçen şirket, bu yıl ki Meta Connect 2022‘yi bugün gerçekleştirdi. Sanal gerçeklik ve metaverse üzerinde yoğunlaşan Meta, Quest Pro başlığını duyurduğu etkinlikte bazı yeniliklere de yer verdi. Görünüşe göre Avatarlar, önümüzdeki yıllarda şirketin yoğunlaşacağı bir alan olacak.

Instagram ve WhatsApp’ta Avatar ile görüntülü konuşma dönemi başlıyor

Son olarak Meta, avatar kullanımı tüm platformlarına yaymak istiyor. Metaverse evreninin en büyük simgelerinden birisi olan avatar, tüm Meta platformlarına geliyor. Şirket, daha önce Instagram’da yer verilen Avatar’ları Facebook ve Messenger’da da yaygınlaştıracak.

Yeni özellikle birlikte WhatsApp ve Messenger görüşmelerinde kullanıcılar, artık kendi yüzlerini göstermek yerine Avatar’larıyla görüntülü konuşma yapabilecek. Ayrıca şirket ilk kez Instagram Hikayeler ve DM’lerde Avatar’ların etkin bir şekilde kullanılmasını istiyor.

Meta, avatarlarda artık bacakların da olacağını duyurdu

Aralık ayında duyurulan sosyal VR platformu Horizon Worlds, geçtiğimiz dönemde sık sık adından söz ettirdi. Zuckerberg’in önem verdiği bu platformda bugün itibariyle bazı yenilikler eklenecek. Etkinlikte, avatarların artık bacaklarının da olacağı belirtildi.


Meta ve Microsoft arasında dev ortaklık!

Meta ve Microsoft arasında dev ortaklık!

Metaverse konusunda son dönemde ciddi adımlar atan Meta, karma gerçeklik gözlüğünün yanı sıra Microsoft ile ortaklığını da duyurdu.

Daha önce kolları ve kafaları olan yüzen gövdeler şeklinde olan avatarlar, yavaş yavaş gelişiyor. Zuckerberg’in açılış konuşması sırasında avatarının sevinçten zıplaması da duyurunun bir parçası oldu. Ek olarak Meta, avatar görünümlerinde iyileştirme ve geliştirme olacağını belirtti.

Avatar bacakları ilk olarak Horizon Worlds platformunda yer alacak. Ancak ilk çıkış tarihi ile ilgili henüz bir bilgi verilmedi. Zuckerberg, “Teknoloji yığınımızı geliştirdikçe zaman içinde daha fazla deneyime gelecekler.” diyerek gelişmelerin devam edeceğinin sinyalini verdi

Avatar

Tüm bu gelişmelerinin yanı sıra insanların Meta, kullanıcıların avatarları için aksesuarlar satın almak için gerçek para harcayabilecekleri bir avatar mağazası olacağını duyurdu. Zuckerberg’in NFT dünyasına önem verdiği biliniyor. Ancak bu açıklama sırasında NFT’lerden hiç söz edilmedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.