Müjde! iPhone 14’ün hayat kurtaran özelliği Samsung’a geliyor

Müjde! iPhone 14’ün hayat kurtaran özelliği Samsung’a geliyor

ABONE OL
Kasım 24, 2022 13:18
Müjde! iPhone 14’ün hayat kurtaran özelliği Samsung’a geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Android sınıfın en önemli isimlerinden biri olan Samsung, amiral gemisi modeli Galaxy S23 ile birlikte zirveye çıkmak istiyor. Seriyle ilgili her geçen gün yeni bir iddia da ortaya çıkıyor. Son çıkan iddiaya göre ise Samsung, uydu bağlantısı özelliği getirecek. İşte detaylar!

Samsung Galaxy S23, uydu bağlantısı özelliğiyle gelebilir

Önümüzdeki sene tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S23 serisi, 2023’ün en beklenen telefon modelleri arasında yer alıyor. Yeni serisiyle bir adım öne geçmeyi planlayan Samsung, yeni haberlerle gündeme geldi. Bu haber ise S23’te uydu desteğinin olacağı yönünde.

Birkaç ay önce Apple, iPhone 14 serisiyle devrim niteliğinde bir özellik getirdi. Yeni modellerle birlikte, acil durum iletişimi özelliği neredeyse tüm dünyaya yayılmış durumda. Görünüşe göre Samsung da Galaxy S23 serisi için benzer bir özellik getirmeye hazırlanıyor.


Qualcomm’dan Galaxy S23’e özel hizmet: 2023’ün en iyisi olacak!

Qualcomm’dan Galaxy S23’e özel hizmet: 2023’ün en iyisi olacak!

Samsung ve Qualcomm arasındaki iş birliği artıyor. Galaxy S23, Snapdragon Gen 2’nin farklı bir versiyonuna sahip olacak.

Haberlere göre Samsung, yeni serisine uydu iletişim sistemi getirmek için Iridium ile ortaklık kuruyor. Iridium, 66 alçak dünya yörüngesinde uydu aracılığıyla sesli arama ve veri iletişimi hizmetleri sağlıyor. Samsung’un ise bu özelliği telefonlara getirmek için iki yıldır şirketle çalıştığı ortaya çıktı.

Buna karşılık Apple, iPhone 14’e uydu bağlantısı sağlamak için Global Star ile birlikte çalışırken Huawei, Mate 50 Pro serisine benzer özellikler getirmek için Beidou uydularını kullanıyor. Ortaya çıkan raporlar ise Samsung’un mesajlaşma ve düşük çözünürlüklü görüntü paylaşımı için hazırlıklar yaptığı iddia ediyor.

Müjde! iPhone 14'ün hayat kurtaran özelliği Samsung'a geliyor

Uydu bağlantısının doğası gereği, cihazların sesli arama ve yüksek hızda veri aktarımı için büyük bir antene ihtiyacı var. Bundan dolayı bu özelliklerin yakın zamanda telefonlara gelmeyeceğini de belirtmek gerekiyor. Ayrıca özelliğin ne kadar yaygın olarak kullanımda olacağı henüz belli değil.

Peki, siz Samsung uydu bağlantısı özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.