Nürburgring’in en hızlı elektriklisi kim? Yarış kızıştı!

Nürburgring’in en hızlı elektriklisi kim? Yarış kızıştı!

ABONE OL
Haziran 4, 2023 16:01
Nürburgring’in en hızlı elektriklisi kim? Yarış kızıştı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın ünlü Nürburgring pisti otomobil üreticileri için en önemli prestij kaynaklarından bir tanesi. Otomobilleri her anlamda zorlayan yapısı ile her anlamda önemli bir test pisti olan Nürburgring’de en hızlı turu atmak da bir o kadar önemli. Bu konuda hangi marka olursa olsun tur rekorlarını elinde bulundurmak istiyor.

Tesla Model S Plaid, elektrikli araç tur rekorunu ele geçirdi

Nürburgring pisti son dönemde birçok marka için bir savaş alanı hâlini aldı. Birçok üreticinin tur rekorunu elde etmek için yarıştığı pistte son dönemde elektrikli otomobiller de söz sahibi olmaya başladı. Bu konuda en öne çıkan iki otomobil ise Tesla Model S ve Porsche Taycan oldu.

2019 yılınad Porsche Taycan’ın Nürburgring elektrikli otomobiller tur rekorunu kırması ile başlayan yarış, 2021 yılında Tesla Model S Plaid’in 7:35.579 tur zamanı ile rekoru ele geçirmesi ile iyice kızışmıştı. O günden bu yana her iki şirket arasındaki rekabet gittikçe arttı.



Bugatti sahiplerinden nefes kesen hız denemesi: Neredeyse dünya rekoru!

Bugatti sahipleri haftasonu gerçekleşen etkinlikte nefes kesen hız denemeleri yaptı. Hatta neredeyse dünya rekoru kırılıyordu. İşte detaylar

2022 yılına geldiğimizde ise bu sefer Taycan Turbo S ile piste çıkan Porsche, Nürburgring seri üretim elektrikli otomobiller tur rekorunu tekrar ele geçirdi. Rekoru kırmak için özel bir performans kitine yer verilen araca Tesla’nın cevabı da fazla gecikmedi.

Tesla, amiral gemisi modelini Track Package ile donatarak geçtiğimiz gün yeniden Nürburgring’e çıktı. Yeni frenler ve lastiklerle donatılan Tesla Model S, rekoru Porsche’den geri almayı başardı. 7 dakika 25.231 saniyelik derecesi ile rekoru yaklaşık olarka 8 saniye geliştiren Model S Plaid bu anlamda rakibine de bir göz dağ verdi.

Tesla Model S Plaid’in elde ettiği süre ile Ferrari Enzo ve Mercedes-AMG SLS Black Series’in arasında kendisine yer buldu. Nürburgring en hızlı tur sıralamasında yer aldığı pozisyon elektrikli otomobilin elde ettiği başarıyı da bir kez daha kanıtlıyor.

Tesla Model S ve Porsche Taycan arasındaki rekabet elektrikli otomobillerin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne seriyor. Peki siz Tesla Model S ve Porsche Taycan hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.