Özersay’dan Maraş’taki envanter çalışması konusunda açıklama

ABONE OL
Temmuz 23, 2019 21:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile bir araya gelerek, Kapalı Maraş’ta yapılacak envanter çalışmasını ele aldıklarını sosyal medya hesabından açıkladı.

Özersay paylaşımında:

“Bugün ikinci Cumhurbaşkanımız sayın Mehmet Ali Talat ve TDP Genel Başkanı sayın Cemal Özyiğit ile heyetini ziyaret ettik. Görüşmelerimizde ağırlıklı olarak kapalı Maraş’ta envanter çalışması yapılması konusunda hükümetin aldığı kararın içeriği ve bundan sonra ne şekilde ilerleneceği konusunda bilgi paylaşımında bulunduk, görüş ve önerileri aldık, bundan sonra da bu konuda diyaloğa açık olduğumuzu vurguladık. Bu vesileyle bugün sözde belediye başkanı Galanos’un şahsımı da hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak da bir çağrıda bulunmak istiyorum: Önyargılı açıklamalar yapmaktankaçınsınlar. Biz yaptığımız açıklamayla kapalı Maraş’ın eski sakinlerinin mülkiyete dair haklarına halel gelmeyecek adımlar atacağımızı açıkça ortaya koyduk. Buranın eski sakinlerini paydaşlardan birisi olarak gördüğümüzü belirttik. Neyin ne olduğunu ortaya çıkaracak, verileri ve bugünkü durumu herkesin net şekilde anlamasına yardımcı olacak bir envanter çalışmasından çekinmelerine, bunun üzerinden insanları yanlış yönlendirmelerine hiç gerek yoktur. Bu statükonun değişmesini isteyen herkes bazı açılardan eski ezberlerin dışına çıkmak zorundadır.”

dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.