Pokemon Go’daki düşüş iddiasına şirketten açıklama!

Pokemon Go’daki düşüş iddiasına şirketten açıklama!

ABONE OL
Mayıs 4, 2023 21:35
Pokemon Go’daki düşüş iddiasına şirketten açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en çok oynanan mobil oyunları arasında yer alan Pokemon Go, geçtiğimiz günlerde gelir kaybı iddiası ile gündeme geldi. Eurogamer tarafından yayınlanan veriler hakkında açıklama yapan Pokemon Go geliştiricisi Niantic, raporun yanlış olduğunu açıkladı.

Niantic: Eurogamer tarafından açıklanan Pokemon Go verileri yanlış

Mobil oyun pazarında oldukça güçlü olan Pokemon Go, 2016 yılında piyasaya sürüldü. 2022 yılını 645.59 milyon dolar ile kapatan oyunun nisan ayını son 5 yılın en düşük geliriyle bitirdiği iddia edildi.

Eurogamer tarafından yayınlanan verilere göre Pokemon Go, nisan ayında 34.7 milyon dolar gelir elde etti. 2023 yılına 58 milyon dolar kazanç ile başlayan şirket, iddialara yanıt verdi.


Kaçırmayın: 300 TL’lik oyunlar kısa süreliğine ücretsiz oldu!

Kaçırmayın: 300 TL’lik oyunlar kısa süreliğine ücretsiz oldu!

Bedava oyun dağıtarak oyuncuları sevindiren Epic Games, bu hafta 300 TL’yi aşan 3 oyunu ücretsiz hale getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Niantic sözcüsü, “Euroagamer tarafından yayınlanan veriler tamamiyle yanlış. Şirketimiz, 2022 yılına kıyasla gelirini büyük oranda artırmış durumda. Pokemon Go’nun finansal başarısının canlı etkinliklere bağlı olması nedeniyle aydan aya gelir eğilimlerine fazla odaklanmıyoruz. Önümüzdeki aylarda heyecan verici yeni özelliklerimiz ile karşınızda olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Pokemon Go, şüphesiz hala mobil pazarda bir ezici güç olsa da, görünüşe göre oyunun gelirinde geçen ay kayda değer bir düşüş görüldü. Uygulamanın Nisan ayında 34,7 milyon dolar topladığı ve Şubat 2018’den bu yana en düşük toplam olduğu bildirildi. Geliştirici Niantic rapora tepki gösterdi ve “yanlış” olduğunu söyledi.

Nisan ayının en çok hasılata sahip oyunları arasında 102.9 milyon dolar ile Honor of Kings birinci sırada yer alıyor. İkinci sıraya yerleşen Genshin Impact ise nisan ayında 87.8 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin üçüncü sırasında ise 84.3 milyon dolarla Candy Crush Saga’nın olduğunu belirtelim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.