Popüler oyun artık Olimpiyat Oyunlarında!

Popüler oyun artık Olimpiyat Oyunlarında!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 18:25
Popüler oyun artık Olimpiyat Oyunlarında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olimpiyat komitesi geçtiğimiz yıllarda sürpriz bir karar alarak eSpor Serisi’ni duyurmuştu. Katılımcıların çeşitli oyunlarda mücadele ettikleri yeni yarışmalar ile birlikte Olimpiyatlar’ın da değişen dünya düzenine ayak uydurmaya başladığını görmüştük. Şimdi ise yeni bir oyun daha eSports Serisi’ne ekleniyor.

Fortnite, Olympic eSport Serisi’ne dahil edildi

Olimpiyat Komitesi yaptığı açıklama ile birlikte Fortnite’ın eSports Serisi’ne dahil edildiğini duyurdu. Buna göre 22 Haziran ile 25 Haziran arasında Singapur’da düzenlenecek olan Olimpik eSpor Haftası’nda Fortnite da kategoriler arasına eklenecek.

Fortnite Champion Series’den katılan 12 oyuncu arasında yapılacak olan müsabakaler atıcılık temeline dayanıyor. Katılan yarışmacılar özel olarak oluşturulan bir Fornite adasında keskin nişancılık yarışmasında mücadele edecekler. Barışçıl bir yarışma hedefiyle yola çıkan organizasyonda bu nedenle herhangi bir savaş olmayacak.


Minecraft’taki hata 11 yıl sonra çözülüyor!

Minecraft’taki hata 11 yıl sonra çözülüyor!

Minecraft için yayınlanan yeni bir güncelleme 11 yıllık hatayı gideriyor. Oyundaki ikonik sorun, nihayet çözülecek.

eSpor Olimpiyatları şimdiye kadar uluslararası federasyonlar tarafından yürütülen gerçek dünya sporlarıyla kabaca aynı çizgide olan dokuz oyunu içeriyordu. Turnuva serisinde yer alacak oyunlar arasında dans oyunu Just Dance, çevrimiçi motor sporları yarış oyunu Gran Turismo 7 ve sanal bisiklet oyunu Zwift yer alıyor. Bunun yanı sıra satranç, atıcılık, ve beyzbol gibi kategoriler de Olympic eSport Series’i oluşturuyor.

Şiddet içerikli oyunlara bünyesine katmayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi bu konuda ise bir tartışmayı da beraberinde getiriyor. Birçok oyunsever dünyada şu anda en çok oynanan oyunlar arasında olan Counter Strike ve League of Legends gibi oyunların organizasyonda yer almasını istiyor. Olimpiyat Komitesi ise bu konuda henüz tavrını değiştirmiş değil.

Diğer yandan Fortnite ile Olimpiyatlar’da ilk defa popüler bir oyunu izleme fırsatı yakalayacağız. Yeni Olympic eSports Series etkinlikleri Olympics.com ve Olympics’in sosyal medya kanallarından takip edilebilecek. Peki siz eSpor olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.