Sonunda bu da oldu: Togg istasyonunda hırsızlık!

Sonunda bu da oldu: Togg istasyonunda hırsızlık!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 06:26
Sonunda bu da oldu: Togg istasyonunda hırsızlık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli otomobillerin ülkemizde satılmaya başlamasıyla birlikte birçok marka kendi şarj altyapılarını da Türkiye’de kurmaya başladı. Togg Trugo, Tesla ve Vestel tarafından üretilen şarj istasyonları yavaş yavaş Türkiye’nin her tarafında kurulmaya başlandı. Ancak tüm bu gelişmelerle birlikte hırsızlık olayları da yaşanıyor. Dün art niyetli birileri Batman’daki Togg Trugo şarj istasyonunda hırsızlık gerçekleştirdi. İşte detaylar…

Şarj istasyonunun kablolarını çaldılar!

Twitter’da @DoluBatarya tarafından yapılan paylaşıma göre, hırsızlılar Batman’da bulunan Togg Trugo şarj istasyonunun kablolarını çaldılar. Vestel üretimi olan şarj istasyonun hızlı şarj yapılmasını sağlayan dev bakır kablolarını kesen hırsızlar istasyonu da kullanılamaz hale getirdiler. “Brs” takma isimli bir kullanıcıysa yaşanan olayın fotoğraflarını Twitter’da paylaştı.

Şu anda Vestel’in ev tipi AC tipi duvar şarj istasyonları 20 bin tl seviyesinde alıcı buluyor. Bahsi geçen hızlı şarj istasyonu ise ev tipi olanlara göre kat be kat gelişmiş bir teknolojiye sahip. Ancak kabloların kesilmesi sebebiyle istasyon şu an kullanılamaz halde. Bölgedeki elektrikli otomobil kullanıcıları da mağdur olmuş durumda.



Togg CEO’sundan yeni açıklama: Fiyatlar düşecek mi?

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, T10X modelinin uluslararası pazardaki konumuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Bu tarz elektrikli otomobil şarj istasyonu hırsızlıkları ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde başladı. Daha sonra Avrupa’da da görüldü ve en son Türkiye’de yaşandı. Bu ilk olay olabilir ancak art niyetli insanlar yüzünden son olay olmayacağı kesin. Bu yüzden üretici firmaların acilen şarj istasyonlarının güvenliklerini sağlamak zorunda.

Aksi halde hem üretici firmalar hem de elektrikli otomobil kullanıcıları daha fazla mağdur olacak. Elektrikli şarj istasyonu kabloları yapısı aslında birçok ince şarj kablosunun birleşiminden oluşmakta. Yapı itibariyle güçlüler ve kesmek o kadar da kolay değil. Ancak bahsi geçen istasyonların bazıları şehir merkezlerinden uzak ve güvenli olmayan bölgelerde bulunuyor. Yeterli ekipman ile bu tarz bölgelerde bulunan kabloları kesmek biraz zaman alsa da mümkün.

Togg Trugo hırsızlık

Gelen son bilgilere göreyse istasyon gün içerisinde tamir edilecek. Üretici firmalarda konuyla ilgili güvenlik tedbirlerini alacaklardır. Çünkü yakın bir gelecekte elektrikli otomobil şarj ünitelerine sürekli olarak ihtiyaç duyulacaktır. Bu tarz bir aksaklık kullanıcıları ciddi oranda olumsuz etkileyecektir.

Peki siz Togg Trugo şarj istasyonunda yapılan hırsızlık hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.