Sony, Türkiye’de olmayacak mı?

Sony, Türkiye’de olmayacak mı?

ABONE OL
Ocak 31, 2023 06:23
Sony, Türkiye’de olmayacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji firmaları küresel krizlerle başa çıkmaya çalışıyor. Son dönemde küçülmeye gideceği konusunda sıklıkla haberleri çıkan Sony, Türkiye’de olmayacak mı? Fiyatların yükselmesi ile hedeflenen rakamlara ulaşamayan şirketler ülkeyi terk etme kararı alabiliyor. SDN Kurucusu Hakkı Alkan, en yetkili isimlerden bu durumun detayını öğrendi.

Sony, Türkiye’de olmayacak mı?

SDNShiftdelete.net

Son dönemde Sony’nin Türkiye’den ayrılması hakkında özellikle sosyal medya üzerinden söylentiler ortaya çıkmaya başlamıştı. Bilindiği üzere Sony uzun süredir faaliyetlerini Sony Eurasia isimli distribütör aracılığı ile sürdürüyor.

Başta PlayStation olmak üzere TV, kulaklık, ses sistem gibi birçok ürün ile Türkiye’de yer alan şirketin ülkemizdeki faaliyetlerinde düzenleme yapacağı öğrenildi. Sony ve sektör yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Sony Eurasia, TV ve ses sistemleri kategorisinde küçülmeye gidiyor. Daha önce akıllı telefon satışını ülkemizde sonlandıran Sony’nin yakın zamanda Türkiye operasyonlarını daha küçük bir ekip ile sürdürmeye başlayacağı ise en güncel bilgi diyebiliriz.

Bu gelişmelerden sonra ilk akla gelen doğal olarak PlayStation oluyor. Birçok ülkede olduğu gibi Sony’nin oyun konsolu Türkiye’de de oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşmış durumda. Hâl böyleyken PlayStation markasının son gelişmelerden etkilenmeden yoluna devam edeceğini söyleyebiliriz.

Ancak Sony, PlayStation için Türkiye içerisinde farklı bir distribütörle yoluna devam edebilir. Diğer yandan PlayStation Türkiye, hâli hazırda İngiltere kanalına bağlı şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. PlayStation satışlarının yanı sıra PlayStation Plus gibi abonelik hizmetleri de yine ülkemizde sunulmaya devam edecektir.

Son gelen bilgilere göre Sony’nin Türkiye’den çekilme kararı olmadığını tekrar hatırlatalım. Peki siz Sony markasının Türkiye faaliyetleri için aldığı karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.