SpaceX sonunda ertelenen kargo görevini yerine getirecek: Yarın uçuyor!

SpaceX sonunda ertelenen kargo görevini yerine getirecek: Yarın uçuyor!

ABONE OL
Haziran 4, 2023 20:47
SpaceX sonunda ertelenen kargo görevini yerine getirecek: Yarın uçuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa bir süre önce, ünlü uzay teknolojileri şirketi SpaceX’in bir kargo görevi planladığı duyurulmuştu. Çeşitli sebeplerle sürekli olarak ertelemelerle karşı karşıya kalan uzay görevi, yapılan son ertelemenin ardından nihayet yarın gerçekleştirilebilecek. 5 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan kalkış, Türkiye saati ile 18.45 itibariyle canlı olarak aktarılıyor olacak. İşte detaylar

SpaceX roketi yarın fırlatılıyor

Bilindiği üzere SpaceX, NASA’ya bağlı uluslararası uzay istasyonunun kargo görevlerini üstleniyor. Yarın gerçekleştirilecek kargo seferiyle birlikte programın yirmi sekizinci başarılı teslimatını sağlayacak olan SpaceX, görev süresince Falcon 9 adlı roketini kullanacak. NASA’nın Florida eyaletinde yer alan Kennedy Uzay Merkezi üzerinden gerçekleştirilecek fırlatma işlemi, SpaceX’in resmi YouTube kanalından resmi olarak yayımlanacak.

Aslına bakarsanız fırlatma, 3 Haziran Cumartesi günü için planlanmıştı. Ancak fırlatma süreci için elverişsiz hava koşulları ve hazırlık sürecinde ek süreye ihtiyaç duyulması gibi sebepler öne sürülerek yirmi dört saatlik bir erteleme kararı alınmıştı. Söz konusu kararı pazar günü de yineleyen şirketin muhtemelen yarın için planladığı uçuşu da gerçekleştiremeyeceği düşünülüyor.


Uzaya gidiş kolaylaşacak: SpaceX, Ticari uzay istasyonu kuruyor

Uzaya gidiş kolaylaşacak: SpaceX, Ticari uzay istasyonu kuruyor

Açıklanan bilgilere göre SpaceX, Los Angeles merkezli Vast ile dünyanın ilk ticari uzay istasyonu için çalışmalara başladı.

NASA uluslararası uzay istasyonuna gerçekleştirilecek seferle birlikte, Dragon adlı kapsülün transferi sağlanacak. Uzay araştırmalarında kullanılacak yeni ekipmanlar, istasyonun ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler ve astronotların kullanacakları temel ihtiyaç maddeleri gibi önemli içeriklere sahip kapsül, SpaceX kalkışı gerçekleşebilirse kısa sürede istasyona ulaşmış olacak.

Şayet fırlatma işlemi planlandığı üzere 5 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilemezse muhtemelen 7 Haziran Çarşamba günü için zamanlanmış olacak. Konuyla ilgili gelişmeleri aktarıyor olacağız. Peki, sizler bu görevle ilgili neler düşünüyorsunuz? Sizce de fırlatma işlemine sadece hava şartları mı engel oluyor yoksa farklı bir sebebi olabilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.