Tatar ve Özersay yarın İstanbul’a gidiyor

ABONE OL
Temmuz 2, 2019 18:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay günübirlik çalışma ziyareti kapsamında yarın İstanbul’a gidiyor.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun da eşlik edeceği Başbakan Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay öğleden sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile biraraya gelecek.

Görüşmede özellikle ekonomik ve mali konuların ele alınacağı belirtildi.

Toplantıda Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz’deki son durum, özellikle ekonomik ve mali konular ele alınacak.

Yarın sabah 07.30 sıralarında Ercan Havaalanı’ndan İstanbul’a hareket edecek heyet, yarın akşam adaya dönecek.

Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, İstanbul’a TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından davet edilirken kesin olmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KKTC heyetinin planlanan ziyareti nedeniyle Ankara’daki programını yarıda keserek İstanbul’a geçiyor.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da görüşmelere katılması bekleniyor.

Tatar: Kaybedecek bir dakikamız bile yok.

Başbakan Ersin Tatar, hafta sonu veya bayram tatili gibi bir düşünceleri olamadığını belirterek “Ülke yangın yeri kaybedecek bir dakikamız yok” dedi.

Fuat Oktay’ın daveti ile İstanbul’a gideceklerini belirten Tatar, kendisine Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın eşlik edeceğini ancak TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kesinleşmiş bir randevu olmadığını belirtti.

Tatar, programın uyması halinde Erdoğan ile görüşebileceklerini kaydetti.

Tatar şöyle devam etti:

Hızla almamız gereken tedbirler var, büyütmemiz gereken bir ekonomi, var tüketicinin ve dolayısıyla iş dünyasının ciddi bir daralma yaşadığını biliyoruz. Kabine üyeleri ile birlikte ne yapmamız gerektiği konusunda görüş birliğimiz var.

Ben bu zorlukları bilerek başbakan oldum ve çözeceğime inanarak yola çıktım. Davet için Fuat Oktay’a teşekkür ederim. Bu ilk etapta TC-KKTC Mali Protokolü görüşmesi değil.

Onlar bize hayırlısı olsun diyecek biz onlara yol haritamızı sunacağız. Ülkenin geldiği aşamayı aktaracağız ve gecikmeden TC-KKTC arasında bir işbirliğinin neden başlaması gerektiğini aktaracağız.

Umarım kısa sürede mali protokol görüşmeleri başlayacak.

(BRT/SM)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.