DOLAR 28,0630 0.4%
EURO 29,8800 0.74%
ALTIN 1.783,590,20
BITCOIN 8651973,49%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla sahipleri dikkat! Parmaklarınız kopabilir

Tesla sahipleri dikkat! Parmaklarınız kopabilir

ABONE OL
Eylül 22, 2022 21:39
Tesla sahipleri dikkat! Parmaklarınız kopabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli otomobil devi Tesla, 1 milyondan fazla modelini geri çağırdı. Tesla’nın açıklamasına göre, 1 milyondan fazla aracın penceresi otomatik algılama konusunda sorunlar yaşıyor. Pencere sensörlerinde oluşan hata, araç içerisindeki kişinin parmaklarının aralığa sıkışmasına yol açabilir.

Tesla pencere hatası yüzünden 1 milyon aracını geri çağırdı

Son zamanlarda Mercedes, Ford ve Volkswagen dahil olmak üzere birçok şirket araçlarını geri çağırdı. Ancak gördüğümüz en ilginç hatalardan biri Elon Musk’ın otomobil markası Tesla’da yaşandı. Pencerelerin düzgün çalışmadığını fark eden ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla sahiplerini uyardı.

19 Eylül’de başlayan geri çağırma uyarıları ABD’deki araçları kapsıyor. Açıklamaya göre geri çağırma; 2017-2022 Model 3, 2020-2021 Model Y, 2021-2022 Model S ve Model X araçlarını içeriyor. Tesla konuyla ilgili detaylı bilgi paylaşmamış olsa da, sorunu ücretsiz bir yazılım güncellemesiyle çözeceğini söyledi.


Mercedes’ten Tesla’ya tarihi çalım! Musk’ın bekleyişi uzun sürdü

Mercedes’ten Tesla’ya tarihi çalım! Musk’ın bekleyişi uzun sürdü

Mercedes, elini hızlı tutarak Tesla’dan önce elektrikli tır modelini tanıtmayı başardı. İşte eActros LongHaul özellikleri…

NHTSA’nın detaylandırdığı soruna göre, yukarıda bahsedilen Tesla modellerinin pencerelerinde algılama sensörü düzgün çalışmıyor. Pencere açılırken veya kapatılırken bir kişinin parmaklarını algılamıyor . Bu durum ise herhangi bir cismin pencere aralığına sıkışmasına neden olabilir. NHTSA, bunu “yaralanma riskini artıran kritik uyarı” olarak detaylandırdı.

Tesla, son zamanlarda çok fazla geri çağırma yapmaya başladı. Özellikle araçların üretimindeki artış, hem yazılım hem de donanım alanındaki hatalara sebep oldu. Daha önce de Track Mod özelliğindeki bir hata nedeniyle yaklaşık 48 bin araç geri çağırılmıştı.

Peki siz Tesla geri çağırma uyarıları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.