Togg T10X Türkiye satış fiyatı belli oldu!

Togg T10X Türkiye satış fiyatı belli oldu!

ABONE OL
Mart 14, 2023 13:39
Togg T10X Türkiye satış fiyatı belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır beklenen yerli otomobil için nihayet beklenen an geldi. Bugün, Togg C-SUV modelinin fiyatı açıklandı ve aracın satışa çıkacağı tarih paylaşıldı. İşte yeni Togg modelinin adı, menzili, fiyatı, donanım paketleri, hızlı şarj- batarya, renk ve teknik özellikleri…

Togg fiyatı belli oldu: Yerli otomobil hakkında tüm bilinmeyenler!

Türkiye’nin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili için yaklaşık 3 yıl önce Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu kuruldu. Neticesinde 2019 yılının sonunda ilk Togg modeli olan T10X tanıtıldı.

Aradan geçen sürenin ardından geçtiğimiz yılın ekim ayında Gemlik tesisinde düzenlenen etkinlikte Togg C-SUV için seri üretim süreci başlatıldı. Bugün de merakla beklenen Togg T10X fiyatı açıklandı ve otomobilin satışa sunulacağı tarih paylaşıldı. Siz de haberimizin devamında “Togg C-SUV fiyat listesi“, “Togg nasıl satın alınır“, “Togg teslim tarihi ne zamanve Togg özellikleri nedir gibi soruların detaylı yanıtlarını bulabilirsiniz.


HABAŞ’tan TOGG’a yerli rakip mi geliyor? TSB üzerinden ortaya çıkan model!

HABAŞ’tan TOGG’a yerli rakip mi geliyor? TSB üzerinden ortaya çıkan model!

Honda fabrikasını satın alımından sonra adı sürekli yerli otomobille anılan HABAŞ için yeni iddialar ortaya çıktı. İşte detaylar…

Togg fiyat listesi

Togg T10X fiyatları şu şekilde:

  • V1 RWD Standart Menzil: 953 bin TL
  • V2 RWD Standart Menzil: 1 milyon 55 bin TL
  • V2 RWD Uzun Menzil: 1 milyon 215 bin TL
YouTube video

SDNShiftdelete.net

Togg ne zaman satışa çıkacak? Togg T10X nasıl alınır?

Togg T10X, şirketin dijital ve fiziksel mağazaları aracılığıyla aracı bir kurum veya şirket olmadan satın alınabilecek. Nitekim Togg fiyatı da bugün açıklandı ve sipariş sürecinin 16 Mart’ta başlayacağı söylendi. İlerleyen süreçte ise ilki Zorlu Center‘da olmak üzere 7 bölgede 20 konumda temas noktaları açılacak.

Togg C-SUV özellikleri

Togg, C segmentte yer alacak 2 farklı SUV üretiyor. Her iki araçta da aynı altyapı olacak. Kendi içlerinde ise 160 kW (bugün satışa çıkan tek motor-arkadan itiş) ve 320 kW (29 Ekim’de gelecek çift motor- dört çeker) şeklinde ikiye ayrılıyor. Ayrıca her iki seçenekte de uzun menzil paketinin olacağını belirtelim.

Otomobilin içerisinde sürücü takip sistemi sayesinde anlık olarak şoförün nabzı ve hayati verileri izlenebiliyor. Ayrıca aracın dış kısmında bulunan sensörler ve kameralar da hem otonom sürüş hem de sürücü asistanı olarak görev yapıyor.

Buna ek olarak, 12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uzunluğundaki uçtan uca ekran, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve Wi-Fi hot spot özelliği ile Snapdragon işlemcili dijital kokpit, Togg T10X modelinde standart olarak geliyor.

T10X, trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazıyla birlikte 2. seviye otonom sürüşü kullanıcılarına sunuyor.

Ayrıca T10X, Türkiye’de ve sınıfında ilk kez “yoğun trafik pilotu” asistan özelliği ile kullanıcıların 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırmasına olanak sağlıyor. Bu özellik, 2023 yılında uzaktan güncellemeler V2 donanım seviyesi ve lansman özel paketine sahip olan modellerde aktif hale gelecek.

Togg C-SUV teknik özellikleri

Özellikler Veriler
Motor 160 KW/ 320 KW
Beygir gücü 218 HP/430 HP
0-100 hızlanma <7.6 sn/ <4.8 sn
Menzil 314 km/ 523 km
Otonom sürüş 2. seviye
Aks açıklığı 2890 mm
Euro NCAP 5 yıldız hedefleniyor
Motor seçenekleri Arkadan itişli/ Dört çeker
Batarya seçenekleri Standart (52,4 kWh) / Long Range (88,5 kWh)
Elektrik tüketimiWLTP 16,7 kWh/100 km16,9 kWh/100 km
Şarj Rapid şarj teknolojisi
2023’te
 28 dakikada yüzde 20’den 80 dolum
2025‘te 8 dakikada yüzde 80 dolum

Togg C-SUV batarya

Togg ile Farasis şirketi tarafından batarya üretimi için eş paydaş olarak kurulan Siro, Türkiye fabrikasında C-SUV modelinde 314 km ve 523 km şeklinde menzil sunan 2 farklı batarya paketi üretiyor. Bu piller, hızlı şarj istasyonunda 25 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e dolum yapabiliyor. 2025 sonrasında ise 4. nesil olarak adlandırılan ve 3 kat daha hızlı şarj olabilen yeni bir üniteye geçilecek.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Trugo hızlı şarj istasyonu

Togg çatısı altındaki Trugo, alt yapı çalışmaları neticesinde Türkiye’de ilk etapta en az 1000 adet (2 bin otomobili aynı anda şarj edebilen) hızlı şarj istasyonu kurulduğunu açıkladı. Tabii bu sayı zamanla katlanarak artacaktır.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

İstasyon üretimi için Star Charge, Vestel ve Siemens şeklinde 3 farklı şirketle anlaşma sağlandığı biliniyor. Vestel ve Star Charge (Bolu’da kurulan), 180 kW DC gücünde hızlı şarj yapabilen cihazların teslimatlarına başladı. Siemens de 300 kW DC gücündeki istasyonları teslim etti.

Ek olarak, Togg ve Shell arasında bir anlaşma imzalandı. Buna göre 600’den fazla Trugo hızlı şarj istasyonu 81 ildeki 400 Shell noktasına kurularak yalnızca Togg değil, tüm elektrikli otomobillere hizmet verecek. 2. etapta ise bu sayı 600 Shell noktasına ve 1000 üniteye çıkarılacak.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Hedef ise her 25 ila 40 km’de bir istasyonun bulunması. Yani hem İstanbul başta olmak üzere metropollerde hem de diğer şehirlerde şarj istasyonu bulma problemi olmayacak. Ek olarak, bugün Togg fiyatı açıklanmış olsa da şarj ücretleri henüz belirsizliğini koruyor.

Togg C-SUV renkleri

Togg tarafından geçtiğimiz aylarda seri üretim bandına sokulan ve bugün fiyatı açıklanarak satışa sunulan yeni C-SUV modelinin renkleri paylaşıldı. Bunlar sırasıyla Gemlik (mavi), Anadolu (kırmızı), Oltu (siyah), Kula (gri), Kapadokya (bej) ve Pamukkale (beyaz). Yani Togg C-SUV’un 6 renk seçeneği mevcut.

Togg üretim takvimi

Model Araç tipi Tanıtım tarihi Türkiye çıkış tarihi Avrupa çıkış tarihi Motor
Togg SUV C-segment SUV 27 Aralık 2019 16 Mart 2023 2024 3. çeyrek Elektrikli
Togg Sedan C-segment Sedan 27 Aralık 2019 2025 1-2. çeyrek Elektrikli
Togg XCoupe C-segment XCoupe 29 Ekim 2022 2026 sonrası Elektrikli
Togg Kompakt SUV B-segment SUV Bekleniyor 2030’a kadar Elektrikli
Togg MPV Bekleniyor 2030’a kadar Elektrikli
T10X , Sedan ve Xcoupe

Siz Togg T10X fiyatı ve özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.