DOLAR 27,9813 -0.01%
EURO 29,7018 0.01%
ALTIN 1.781,340,36
BITCOIN 8285803,12%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu

Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu

ABONE OL
Kasım 22, 2022 06:40
Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından ABD dışında üretilmiş yapımlara verilen Uluslararası Emmy Ödülleri New York’ta sahiplerini buldu.
New York Hilton Midtown Otelde düzenlenen ve sunuculuğunu Penn Jilette’nin yaptığı 50. Uluslararası Emmy Ödülleri gecesinde 23 ülkeden 15 kategoride 60 yapım temsil edildi.

Galada konuşan Uluslararası Akademi Başkanı ve CEO’su Bruce Paisner, “Bu yıl 50’ncisi düzenlenen bu gecede özellikle sevindirici olan şey, dünya çapında dünya standartlarında televizyon programları ve şahsiyetler üreten ve Emmy ödülü kazanan ülkelerin sayısını görmektir” dedi.

En İyi Sanat Programı dalında ödülü James Rogan’ın yönettiği “Freddie Mercury: The Final Act” adlı İngiltere yapımı belgesel kazandı.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü “Le Bal des Folles” (The Mad Women’s Ball) adlı filmdeki rolüyle Fransız oyuncu Lou de Laage, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise “Irvine Welsh’s Crime” dizisinde bir dedektifi canlandıran İskoç doğumlu İngiliz oyuncu Dougray Scott aldı.

En İyi drama dalında ödüle İngiliz yapımı “Vigil” adlı dizi layık görüldü.

En iyi belgesel ödülünü Anne Poiret’in yönettiği “Les Damnés de la Guerre” (Iraq’s Lost Generation) adlı Fransız yapımı kazanırken spor belgeseli dalında ise yönetmenliğini Barbie MacLaurin’in yaptığı, yarış pilotu Michèle Mouton’un hayatını anlatan “Queen Of Speed” adlı İngiliz yapımı kazandı.

Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla tüm Rus yapımı programlar değerlendirilme dışında tutuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.