DOLAR 38,5992 0.33%
EURO 43,6545 0.2%
ALTIN 4.017,760,36
BITCOIN 3683979-0.88125%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Üstel: Üçüncü lokomotif sektörümüz teknoloji olacak

Üstel: Üçüncü lokomotif sektörümüz teknoloji olacak

ABONE OL
2 Mayıs 2025 19:56
Üstel: Üçüncü lokomotif sektörümüz teknoloji olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ünal Üstel, Eski Ercan Havalimanı’nda  düzenlenen TEKNOFEST KKTC’yi ziyaret etti.

Üstel’e ziyaretinde bakanlar ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.

Başbakan Ünal Üstel festival alanında yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkının gurur günü. Çünkü burada bir tarih yazılıyor” dedi.

Gençlerin bilim ve teknoloji ile buluştuğu organizasyonun önemine dikkat çeken Üstel, ” Savunma sanayiisi alanında Türkiye’nin gücünü bu alanda bir kez daha görüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. ” diye konuştu.

Turizm ve eğitimin ülkenin lokomotif sektörlerinden olduğuna dikkati çeken Üstel, “Şimdi yeni bir döneme başlıyoruz. Üçüncü lokomotif sektörümüz teknoloji olacak.” İfalerini kullandı.

Üstel, KKTC ‘nin ambargolar altında olduğunu ancak Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘in destekleriyle ülkeyi ileriye götürme adına dev adımlar atıldığını belirtti.

Teknofest’in KKTC’de düzenlenmesinin, ülkenin uluslararası tanınırlığına da katkı sağladığını vurgulayan Üstel, “Bugün dünyanın birçok televizyonunda Teknofest KKTC yer alıyor. Bu da ülkemizin tanıtımı için çok değerli,” dedi.

Üstel, Türkiye’ye teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte KKTC, ekonomi, turizm, eğitim ve özellikle teknoloji alanlarında dev adımlarla ilerlemeye devam edecek. Ülkemiz için tarih yazdığımız bu günde çok mutluyuz.”

Başbakan Ünal Üstel, standları gezerek projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r