DOLAR 27,9712 0.11%
EURO 29,6248 0.1%
ALTIN 1.743,850,90
BITCOIN 7959170,74%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

WhatsApp tasarımı değişiyor! İşte yeni görünüm

WhatsApp tasarımı değişiyor! İşte yeni görünüm

ABONE OL
Ocak 11, 2023 07:38
WhatsApp tasarımı değişiyor! İşte yeni görünüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WABetaInfo, dün paylaştığı blog yazısında WhatsApp arayüzünün değiştiğini açıkladı. Bu arayüz değişikliğiyle beraber ek olarak platforma yeni özellikler de eklendi. Peki, WhatsApp için yeni arayüz nasıl görünecek ve eklenen özellik ne işe yarayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

WhatsApp Süreli Mesajlar bölümü için arayüz değişikliği

WABetaInfo’nun paylaştığı blog yazısına göre WhatsApp Süreli Mesajlar bölümü baştan aşağı değişiyor. Anlık haberleşme platformunun bu bölümünde şu anda içinde içerisinde zamana karşılık gelen bir saat simgesi yer alıyor.

WhatsApp yeni tasarım

Yeni tasarlanan WhatsApp arayüz görselinde bu zaman simgesi daha küçük hale getirilmiş ve yuvarlak alanın içine yer alıyor. Simgenin alt kısmında ise Süreli Mesajlar için “Daha fazla gizlilik için seçtiğiniz süreden sonra sohbetten herkes için yeni mesajlar kaybolacaktır. Sohbet katılımcıları bunu açtığınızı görecekler.” şeklinde kullanıcılarına bilgi mevcut.


WhatsApp, beklenen özelliğin testlerine başladı!

WhatsApp, beklenen özelliğin testlerine başladı!

WhatsApp, uzun zamandır beklenen mesajları taşıma özelliğinin testlerine başladı. Peki aktarma işlemi nasıl olacak?

Yeni WhatsApp arayüzünde alt kısımda ise Süreli Mesajlar’ın açılıp kapanabileceği ve ek olarak zamanlanabileceği kısım var. Bir altında ise WhatsApp kişilerinde Süreli Mesajlar özelliğini aktif etmek için yeni bir alan yer alacak. Bu alan sayesinde birden fazla kişiyi kolayca Süreli Mesajlar için aktif etmek mümkün olacak. Yenilikler şu anda test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği ise şimdilik belirsiz.

WhatsApp için Süreli Mesajlar, adından da anlaşıldığı aktif edildiği durumlarda mesajların belirli sürelerle kendi kendine silinmesini sağlıyor. Bu sayede telefon hafıza konusunda sorun yaşamazken WhatsApp kullanıcılarını da mesaj silme zahmetinden kurtarıyor. WhatsApp için Kaybolan Mesajlar özelliğini aktif etmek için sırasıyla şu adımları izleyebilirsiniz:

  • WhatsApp
  • Ayarlar
  • Gizlilik
  • Süreli Mesajlar

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? WhatsApp’ın yeni tasarımını ve özelliğini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.