WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik! Kiminle konuştuğunuz ortaya çıkacak

WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik! Kiminle konuştuğunuz ortaya çıkacak

ABONE OL
Ocak 25, 2023 18:40
WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik! Kiminle konuştuğunuz ortaya çıkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WhatsApp, 2009 yılında kuruldu ve o günden beri gelişerek şu anda en çok tercih edilen haberleşme uygulaması konumuna geldi. Hatta platform, 2022 yılında 424 milyon indirmeyle en çok indirilen uygulamalar arasında ilk üçte yerini aldı. Dünyanın her yerinden kullanıcısı olan platform, özellikle Meta tarafından satın alındıktan sonra kendini büyük ölçüde geliştirdi.

Fakat bu yeniliklerle gelen bazı özellikler, her WhatsApp kullanıcısı tarafından iyi karşılanmıyor. Öyle ki bazı WhatsApp özellikleri için yuva yıkacak türden benzetmesi bile yapılıyor. Peki WhatsApp’tan yuva yıkacak özellik hangisi? Haberin devamına göz atalım.

WhatsApp’a gelen yeni özellikler çok yuva yıkacak

Popüler anlık haberleşme platformu WhatsApp’a kısa süre önce iki yeni özellik geldi. Bu yeniliklerden özellikle de ilki gizlilik alanında insanların mahremiyetini engellediği düşünülüyor. Yeni özelliğe göre karşı taraftan herhangi bir kullanıcı, mesaj ya da fotoğraf olmak üzere herhangi bir ileti yolladığında WhatsApp bildirim kutusunda profil fotoğrafı görünecek.

WhatsApp profil fotoğrafının bildirim kutusundan görünmesi ise bir anlamda kiminle mesajlaştığını ortaya çıkaracak. Bu özellik gelmeden önce WhatsApp’ın bildirim kutusunda sadece kullanıcının kaydedildiği isim yer alıyordu. Karşıdaki kişiyi gizlemek isteyen WhatsApp kullanıcıları ise bunun çözümünü gizlemek istedikleri kişiyi farklı bir isimle kaydetmekte buluyordu.

Kiminle mesajlaştığını gizlemek isteyen kullanıcılar, kişiyi ismiyle kaydetmemek dışında karşıdakinin kendi profil fotoğrafını kullanmamasıyla da kiminle mesajlaştığını gizleyebilir. Bunun dışında karşıdaki kişinin ismi ve soy ismi dışında herhangi bir kullanıcı adı bularak kullanarak kaydetmesi gerekiyor.


WhatsApp’ta nasıl görünmez olunur? Bu yöntem aktivitelerinizi gizliyor!

WhatsApp’ta nasıl görünmez olunur? Bu yöntem aktivitelerinizi gizliyor!

Anlık haberleşem platformu WhatsApp’ta nasıl görünmez olunur? İşte WhatsApp’ta görünmez olmak için yollar…

Tüm bunlar dışında WhatsApp üzerinde başka bir kullanıcının kişinin profil fotoğrafını gizlemesini sağlayacak herhangi bir özellik şimdilik mevcut değil. Ek olarak başkasının uygulama içinde kullandığı isim de değiştirilemiyor. Fakat WhatsApp kullanıcıları, kendi profil fotoğraflarının kimler tarafından görüntülenebileceğini kontrol etme imkanına sahip.

WhatsApp’tan yuva yıkacak bir diğer özellik ise gruplarda görünmeye başlayan profil fotoğrafları ile ilgili. Anlık haberleşme platformuna kısa süre önce gelen bu yeniliğe göre WhatsApp gruplarında mesajı yollayan kişinin iletisinin yanında profil fotoğrafı da yer alıyor. Bu sayede kimin hangi mesajı yolladığı kısa süre içinde anlaşılıyor.

Anlık haberleşme platformu, bu özelliği daha çok yanlış gruba mesaj gönderen ya da grupları karıştıran kişiler için kullanıma sundu. Fakat gizlilik konusunda da yine büyük önem taşıyor.

Öte yandan bu gruplar için profil fotoğrafının görünmesi; iOS, Android ve masaüstü olmak üzere üç sürümde de bulunuyor.Yani herhangi bir telefon tercihi yapmak bu özellikleri saf dışı bırakmak için yeterli değil.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? WhatsApp’tan beklediğiniz ya da yuva yıkacak dediğiniz türden bir özellik var mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.