DOLAR 27,9028 0.23%
EURO 29,4581 0.06%
ALTIN 1.717,440,04
BITCOIN 7876571,16%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Windows 11’in yenilenmiş Dosya Gezgini ortaya çıktı!

Windows 11’in yenilenmiş Dosya Gezgini ortaya çıktı!

ABONE OL
Ocak 26, 2023 05:38
Windows 11’in yenilenmiş Dosya Gezgini ortaya çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Microsoft tarafından 2021 yılında piyasaya sürülen Windows 11, çıkışından itibaren birçok hata nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. İşletim sistemindeki sorunların büyük çoğunluğunu çözüme kavuşturan şirketin şimdi ise Windows 11’deki Dosya Gezgini üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Windows 11 ile Dosya Gezgini yenileniyor!

Microsoft, son zamanlarda Windows 11 uygulamalarının görünümleri üzerinde çalışıyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Not Defteri için sekme özelliğini test amacıyla Insider kullanıcılarına sunan şirketin, şimdi de Dosya Gezginini baştan aşağı yenilemek üzere çalıştığı ortaya çıktı.

Windows Central tarafından paylaşılan yenilenmiş Dosya Gezgine baktığımızda, sol taraftaki menüde ve arama kutusunda bir takım tasarım iyileştirmeleri görüyoruz. Öte yandan, menüdeki sayfaların ikonlarında da değişiklik olduğunu söyleyebiliriz.


Windows 11 not defteri özelliği sızdırıldı!

Windows 11 not defteri özelliği sızdırıldı!

Bir Microsoft çalışanının yanlışlıkla Twitter’dan paylaştığı gönderiye göre, Windows 11 not defteri güncellenecek. İşte ayrıntıları…

Ayrıca Dosya Gezginini daha da zengin göstermek için Galeri adında bir bölüm de eklenecek. Burada, görsellerin önizlemeleri yer alacak ve imleci fotoğrafın üstüne getirdiğinizde büyüyecek. Böylece görseli açmadan kolayca yakından görebilmek mümkün olacak.

Windows 11 yenilenmiş Dosya Gezgini

Bir diğer özellik ise macOS’taki Finder uygulamasına oldukça benziyor. Dosya ve klasörleri, anahtar kelime ve renklerine göre ayırabileceksiniz. Böylelikle daha iyileştirilmiş ve hoş bir görünüm elde edilecek. Aradığınız dosyayı daha kolay bulabileceksiniz.

Microsoft’un yenilenmiş Dosya Gezginini 2023 yılı içerisinde kullanıma sunması bekleniyor. 23H2 sürümü ile gelebilir. Şirket tüm yeni özellikleri birden fazla güncellemeye yayarak da yayınlayabilir. Windows 8’den bu yana ilk büyük Dosya Gezgini güncellemesi, Windows 11 ile yayınlandı.

Peki sizler Windows 11’deki yenilenmiş Dosya Gezgini hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.