Xiaomi’nin elektrikli otomobili test sürüşünde!

Xiaomi’nin elektrikli otomobili test sürüşünde!

ABONE OL
Ocak 9, 2023 21:41
Xiaomi’nin elektrikli otomobili test sürüşünde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji devi Xiaomi, elektrikli otomobil sektörüne girmeye hazırlanıyor. 10 milyar dolar yatırımla kurulan Xiaomi Automobile Technology markası, ilk elektrikli prototipini Çin’de test sürüşüne çıkardı. Şirketin kampüsünde görülen araç, 2024’te satışa sunulabilir.

Xiaomi elektrikli otomobili fiyatı ve özellikleri

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobili, Xiaomi Bilim ve Teknoloji Parkı’nda görüldü. Yayınlanan fotoğraflar, uzun zamandır beklenen aracın nasıl bir tasarıma sahip olacağını ortaya koydu. Otomobilin ilk prototiplerinin, Eylül ayında üretim hattından çıktığı bildirilmişti.

Xiaomi, ilk elektrikli aracını bir yılı aşkın bir süre önce geliştirmeye başladığını duyurdu. Xiaomi CEO’su Lei Jun’a göre otomobilin satış fiyatı 40 bin doların altında olacak ve bu sayede Tesla Model 3’e rakip olarak sunulacak. Raporlar, elektrikli aracın yeni nesil Qualcomm ve Nvidia Orin X çipleriyle güçlendirileceğini gösteriyor.


Xiaomi 13 serisi globale ne zaman gelecek?

Xiaomi 13 serisi globale ne zaman gelecek?

Geçen ay tanıtılan Xiaomi 13 serisinin global versiyonları IMEI veri tabanında ortaya çıktı. Peki telefonlar globale ne zaman gelecek?

Elektrikli otomobil dünyası için giriş seviyesi olması beklenen modelin, BYD LiFePO4 bataryadan beslenmesi ve 400 V platform kullanması bekleniyor. Daha pahalı model ise 800 V platforma ve bir CATL Kirin bataryaya sahip olabilir. Ayrıca 260 kW’lık bir motorla donatılabilir.

Xiaomi elektrikli otomobilinin diğer elektrikli araçlar ile aynı platform üzerine, ancak üç motorla üretilmesi bekleniyor. Tesla’ya doğrudan rakip olarak görülen şirket, çıkış tarihi olarak 2024’ü hedefliyor. Çinli dev, yılda 300 bin araç üretim yapabilecek donanıma sahip bir elektrikli otomobil fabrikası inşa etti.

Xiaomi Otomobil

Şirket, kısa süre önce elektrikli otomobil üreticisi NIO’nun pil tedarikçisi Beijing Weilan New Energy‘ye ciddi miktarda yatırım yapmıştı. Bu yatırımların nasıl sonuç vereceği şimdiden merak konusu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşınız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.