Yapay zeka teknolojisi için dev ortaklık! Bundan sonra bizi neler bekliyor?

Yapay zeka teknolojisi için dev ortaklık! Bundan sonra bizi neler bekliyor?

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 20:53
Yapay zeka teknolojisi için dev ortaklık! Bundan sonra bizi neler bekliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ChatGPT’nin hayatımıza girmesi ile birlikte yapay zekanın geldiği nokta da gözler önüne serilmiş oldu. Sohbet robotunun gösterdiği başarı üzerine birçok büyük şirket de rotasını yapay zeka teknolojisine kaydırmış durumda. Bu konuda birçok şirket ise güçlerini birleştirerek pastadan daha büyük bir pay alma hedefinde. Bu hedef doğrultusunda ortaklıklarını açıklayan son firmalar ise Microsoft ve NVIDIA oldu.

Microsoft ve NVIDIA yapay zeka için güçlerini birleştiriyor

NVIDIA bugün, kuruluşların yapay zeka girişimlerini hızlandırmalarına yardımcı olmak için NVIDIA AI Enterprise yazılımını Microsoft’un Azure Machine Learning’ine entegre ettiğini duyurdu. Bu entegrasyon ile dünya çapındaki Azure müşterilerinin özelleştirilmiş uygulamaları hızlı bir şekilde oluşturmasına, devreye almasına ve yönetmesine olanak tanıyan güvenli, kurumsal kullanıma hazır bir platform sunulması hedefleniyor.

Son dönemde birçok kuruluşun AI hizmeti aldığı belirtilirken, NVIDIA AI Enterprise yazılımı ile Azure Machine Learning’in birleşimi ile kuruluşların geliştirmeden üretime kadar yapay zeka girişimlerinin hızlandırmalarına yardımcı olunacak.


OpenAI yöneticileri açıkladı: Yapay zekanın insanlığı yok etmesini nasıl önleriz?

OpenAI yöneticileri açıkladı: Yapay zekanın insanlığı yok etmesini nasıl önleriz?

Son zamanlarda hızla gelişen yapay zeka teknolojisi, OpenAI yöneticilerini endişelendirdi. Bununla birlikte yöneticiler bazı yollar sundu.

Azure Machine Learning üzerinde NVIDIA AI Enterprise ayrıca, AI modellerinin eğitimini ve çıkarımını hızlandırmak için en yüksek performanslı NVIDIA hızlandırılmış bilgi işlem kaynaklarına erişim sağlayacak. Ayrıca NVIDIA AI Enterprise, Azure Machine Learning’i güvenli, üretime hazır AI yetenekleriyle tamamlayarak çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi vadediyor.

Meta, yapay zeka odaklı yeni çipini duyurdu!

NVIDIA AI Enterprise, veri bilimi iş yüklerini hızlandırmak için NVIDIA RAPIDS gibi 100’den fazla çerçeve, önceden eğitilmiş model ve geliştirme aracı içeriyor. NVIDIA Metropolis ise yapay zeka modeli geliştirmeyi hızlandırırken, NVIDIA Triton Inference Server hizmeti işletmeleri model dağıtımını ve yürütmeyi standartlaştırma konusunda destek sağlıyor.

Microsoft’un OpenAI ile birlikte yaptığı çalışmalar NVIDIA ortaklığı ile farklı bir seviyeye taşınacak gibi görünüyor. Peki siz Microsoft ve NVIDIA ortaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.