DOLAR 28,9932 0.06%
EURO 31,6732 -0.92%
ALTIN 1.881,91-0,72
BITCOIN 1220584-0,49%
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

“Yunanistan, Türkiye’yi AB üzerinden tehdide kalkmasın”

ABONE OL
Temmuz 22, 2019 18:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, ,Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.

Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın açıklamalarına işaret eden Çelik, “Yunanistan Başbakanı maalesef son derece yanlış bir tutum içerisinde. Bugünkü cevabında ‘Uluslararası hukuka dayanarak konuşuyoruz.’ diyor. Uluslararası hukuk açısından bakıldığında, Türkiye’nin haklı, Yunanistan ve Rum kesiminin haksız olduğu açıktır” dedi.

Çelik, Yunanistan’ın Kıbrıslı Rumlarla birlikte, bir paylaşım içerisine girmeden, tek taraflı olarak oradaki kaynaklara el koyma arzusunda olduğunu belirterek, “Yunanistan Başbakanı’nı uyarıyoruz. ‘Türkiye sondaja başladığı andan itibaren ağır bedeller öder’ gibisinden altı boş ifadeler kullanmaktan vazgeçmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı saygılı bir dil kullanmalıdır” şeklinde konuştu.

Çipras’ın, son açıklamasında Türkiye ile AB’yi karşı karşıya getirmeye çalıştığını ifade eden Çelik, “Avrupa Birliği, Ada’daki problem çözülmeden Rum tarafını tek taraflı tanıyarak ve Avrupa Birliği’ne alarak son derece büyük bir hata yapmıştır. Bugünkü süreçteki olumsuzluklarda, Avrupa Birliği’nin yaptığı bu hatanın payı vardır. Avrupa Birliği bu hatasını telafi edecek yerde, Rum tarafının sürekli olarak Avrupa Birliği kurumlarını ve politikasını istismar etme politikasına sessiz kalmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, şunları kaydetti:

“Yunanistan Başbakanı tutmuş Avrupa Birliği üzerinden Türkiye’yi tehdit etmeye çalışmaktadır. Bu artık kendi sınırlarını aşan, hiçbir şekilde tahammül edilemeyecek bir tutumdur.Yunanistan Başbakanı, Avrupa Birliği’nin sahibi gibi, Türkiye-AB ilişkilerinin daha çok bozulacağı bir sürecin başlayacağını ifade ediyor ya da Avrupa Birliği’ndeki bazıları Türkiye’nin egemenlik haklarından, kıta sahanlığından, münhasır ekonomik bölge haklarından, KKTC’ye garantör olmasıyla ilgili haklarından vazgeçmesi gibi birtakım telkinlerde bulunuyorlar.Bu işin böyle çözülmeyeceği açıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu tip söylemlere kesinlikle prim vermeyeceği açıktır, bunlara karşı güçlü bir cevap vereceği açıktır.”

(BRT/AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.