TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Orta Doğu’nun ateş çemberine döndüğünü kaydederek, Kıbrıs Türk halkının anavatan Türkiye’nin güçlü duruşu ve stratejik vizyonu sayesinde güvenli ve huzurlu olduğunu söyledi. Öztürkler, bu güven ve huzurun Türkiye ile birlikte süreceğini belirtti.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) liderliğinin, Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığına yönelik açıklamalarına da tepki gösteren Öztürkler, Türkiye’nin garantörlüğü ile Türk askerinin adadaki varlığının tartışma konusu olmadığını vurguladı.
Öztürkler, Rum tarafının son günlerde yaptığı askeri anlaşmalar ve silahlanma adımlarını da eleştirerek, adanın silah deposu haline getirildiği söyledi.
GKRY’nin NATO üyeliğine ilişkin söylemlerini “boş bir heves” olarak niteleyen Öztürkler, Türkiye ordusunun NATO’nun en güçlü ordularından biri olduğuna dikkat çekti.
Rum Milli Muhafız Ordusu’nun kapasitesine dikkat çeken Öztürkler, “Rum Milli Muhafız Ordusu, Türkiye’nin bir tümeni büyüklüğündedir” dedi ve bu durumun askeri güç dengesi açısından açık bir tablo ortaya koyduğunu ifade etti.
GÜNDEM
04 Ağustos 2026SPOR
04 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22513 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14381 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13811 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7494 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3457 kez okundu