KKTC İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, temmuz ayında enflasyon oranı yüzde 2,90 olarak gerçekleşti.
Tüketici Fiyat Endeksi’nde , bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 20,34, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 38,10 oranında değişim meydana geldi.
Temmuz ayında fiyatı en fazla yükselen ürün, yüzde 158,99‘luk rekor artışla salatalık oldu. Fiyat artışında salatalığı yüzde 48,70 ile marul ve yüzde 46,13 ile okul kitabı takip etti.
Aynı dönemde en yüksek fiyat düşüşü ise yüzde 43,83 ile kirazda kaydedildi. Kirazın ardından domates yüzde 27,58, karpuz ise yüzde 25,92 oranında ucuzladı.
Ana harcama grupları bazında bir önceki aya göre en yüksek fiyat artışı yüzde 9,79 ile eğitim ana grubunda görüldü.
Diğer harcama gruplarındaki fiyat değişimleri ise şu şekilde sıralandı
Temmuz ayında endeks kapsamında yer alan 458 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında artış kaydedilirken, 99 madde çeşidinin ortalama fiyatında ise düşüş gerçekleşti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.