ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de İsrail’in neden olduğu açlık felaketine ilişkin “soykırım” kelimesini kullanmaktan kaçınırken, “(Gazze’de) İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç.” dedi.
Başkan Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği imza töreninde Gazze’deki açlık felaketine ilişkin soruları yanıtladı.
Trump, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene’nin “Gazze soykırım var” açıklamasına katılıp katılmadığı yönündeki soruyu cevapladı.
ABD Başkanı, “soykırım” ifadesini kullanmaktan kaçınırken, “(Gazze’de) İnsanlar çok aç, yaşananlar korkunç. ABD olarak 60 milyon dolar verdik. Sadece insanların beslenmesini istedim ve bu durumda mali olarak yardım ediyoruz. Bu korkunç bir durum.” ifadelerini kullandı.
Gazze’ye gönderdikleri finansal yardımların ve gıda yardımlarının İsrail tarafından denetlenmesini istediklerini vurgulayan Trump, bununla birlikte gönderdikleri yardımı sahada göremediklerini kaydetti.
Trump ayrıca, Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un İsrail ve Gazze’den sonra Moskova’ya da gideceğini söyledi.
GÜNDEM
26 Haziran 2026SPOR
26 Haziran 2026
2
İstanbul barış müzakereleri… Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu
2348 kez okundu
3
“TDT Yüksek Mahkemeler Konferansı” Antalya’da yapılıyor.. Konferansa ülkemizden Yüksek Mahkeme Başkanları ve beraberindeki heyetler katıldı
2003 kez okundu
4
Çocukların gözlerinde parlayan umut, yarınların en güçlü teminatıdır…Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…
1749 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.