ABD ordusuna ait savaş uçaklarının, Yemen’in Marib ve Amran illerini hedef alan 6 hava saldırısı düzenlediği açıklandı.
Yemen’deki Husilere ait el-Mesire televizyonunda yer alan habere göre, ABD ordusu Marib’in Medgal ilçesine 4, Amran’ın Harf Süfyan ilçesine 2 hava saldırısı düzenledi.
Saldırılar sonrası can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.
Yemen’e hava saldırıları
Husiler, 7 Mart’ta yaptıkları açıklamada, İsrail’e Gazze’ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdıklarını, aksi takdirde İsrail’e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurmuştu.
ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen’deki Husilere karşı “büyük bir saldırı” başlatma talimatı verdiğini belirtmişti.
Yemen’de 15 Mart sonrasında ABD’nin 1000’den fazla hava saldırısı düzenlediği, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 217 kişinin hayatını kaybettiği ve 436 Yemenlinin yaralandığı kaydedildi.
GÜNDEM
05 Ağustos 2026SPOR
05 Ağustos 2026
2
“Anlaşmanın Ana Hatları Üzerinde Uzlaştık”
3580 kez okundu
3
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ve ABD Başkanı Trump Bölgesel Gerilimi Değerlendirdi
3397 kez okundu
4
Rusya, Ukrayna limanları ile Karadeniz’deki bir yük gemisini vurduğunu duyurdu
2693 kez okundu
5
İstanbul barış müzakereleri… Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu
2373 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.