Gazimağusa Belediyesi tarafından Kültür Sanat Birimi’nin desteğiyle hazırlanan “Baykal Tüneli” belgeseli Mersin’de gösterildi.
Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, belgesel gösterimi 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Mersin Arkeoloji Müzesi’nde yer aldı. Belgeseli Mersin Valisi Atilla Toros, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Özgür Ezel, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Baykal Tüneli’nin mimarı Osman Saner de izledi.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay etkinlikte yaptığı konuşmada, Mersin Valisi Atilla Toros ve KKTC Mersin Konsolosu Özgür Ezel’e ev sahiplikleri için teşekkür etti.
Uluçay, tarihin önemli bir sayfasını belgeselleştirerek hafızalara kazandıran genç yönetmenler Mehmet Ali Yurdaer ve Şengül Musaoğulları’na da teşekkür etti.
GÜNDEM
04 Ağustos 2026SPOR
04 Ağustos 2026
1
TC Dışişleri Bakanı Fidan: “Semerkant Zirvemizde Teşkilatımıza gözlemci üye olarak kabul edilen KKTC, aile meclisimizin ayrılmaz bir parçasıdır”
2617 kez okundu
2
Yerlikaya: “Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeleri olarak suçla ve suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”
2384 kez okundu
3
Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Polonya-Türkiye arasında kökleri tarihe dayanan ilişkileri değerlendirdi
2272 kez okundu
4
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş:Sürekli şımartılan bir GKRY var. Hem TC’nin hem de Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığı, onların karşısında en büyük caydırıcı güç olarak yer alıyor
1727 kez okundu
5
TC Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır”
1614 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.