Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Komite Başkanı UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre bugün saat 12.00’de toplanan Komite, ilk olarak gündeminde yer alan “Sosyal Hizmetler Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı”nı görüştü ve oy birliği ile onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.
Komite toplantısına davetli olarak Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı, KTAMS, KAMU-SEN, Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği ve Evrensel Hasta Hakları Derneği’nden yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini sundu.
Komite daha sonra sırasıyla gündeminde bulunan, “Kıbrıs Türk Sanayi Odası (Değişiklik)Yasa Tasarısı”, “Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (Değişiklik) Yasa Tasarısı” “Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve ilgili Yasa Tasarıları’nın genel görüşmesine başladı. Komite bahse konu Yasa Tasarıları ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.
Komite toplantısına davetli olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini sundu.
Komite toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, Komite üyesi UBP Milletvekili Ahmet Savaşan ve Komite üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın katıldı.
GÜNDEM
05 Ağustos 2026SPOR
05 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22514 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14384 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13812 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7495 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3459 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.