Gazeteciler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün mahkemede Kıbrıs Genç TV muhabirinin, haber takibi sırasında bir zanlı yakını tarafından görüntü almasının engellenmek istendiği, ayrıca çekim yaptığı telefonuna fiziki müdahalede bulunulduğu kaydedildi.
“Görüntülerde açıkça görülen bu saldırı, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yönelik çirkin bir girişimdir. Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denilen açıklamada, tek kaygısı kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basın mensuplarına yönelik bu tür saldırılar karşısında sessiz kalınmaması gerektiği de ifade edildi.
Gazeteciler Birliği açıklamasına şöyle devam etti;
“Yetkili makamların, bu çirkin davranışın gereğini yerine getirmesini bekliyoruz. Basına yönelik her türlü fiziki veya sözlü saldırı, demokratik değerlere ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Gazetecilerin görevlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri, demokratik toplum düzeninin vazgeçilmez bir gereğidir.”
GÜNDEM
02 Ağustos 2026SPOR
02 Ağustos 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22512 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14377 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13811 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7493 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3456 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.