DOLAR 47,5809 0.1%
EURO 54,9343 0.14%
ALTIN 6.378,242,36
BITCOIN 30576160.6%
İstanbul
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Halk ile polis karşı karşıya kaldı

Halk ile polis karşı karşıya kaldı

ABONE OL
30 Mart 2026 15:10
Halk ile polis karşı karşıya kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayat pahalılığına ilişkin yasa tasarısına tepki olarak genel greve giden sendikalar, Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclis’i önünde eylem gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde toplanan binlerce eylemci Meclis’e yürüdü.


Sendikalar Eylem1

Eylem sırasında polis barikatı aşıldı, ardından polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis, kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Eylemciler, Meclis Genel Kurulu girişinde durdurulabildi. Bölgeye takviye ekipler ve Özel Harekat sevk edildi.

Sendikalar Eylem10

Müdahale sırasında hem eylemciler hem de polisler biber gazından etkilendi. Bazı eylemciler gazdan etkilenen polislere yardım etti. Arbede sırasında bir gazeteci yaralandı, taş isabet eden bazı polisler tedavi altına alındı.

Sendikalar Eylem6

Sendikalar grevin sonuç alınıncaya kadar süreceğini vurgularken, hükümet yasa tasarısını geçirmekte kararlı. CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli ve tüm vekiller sendikaların mücadelesine destek vererek eylemde yer aldı.

Fotoğraflar: Doğan SAMER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.