İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail ile Lübnan arasında varılan ateşkes anlaşmasına tepki göstererek, İsrail’in işgal ettiği Lübnan topraklarından çekilmemesi durumunda bölgede kalıcı barışın sağlanamayacağını açıkladı.
İran devlet televizyonunun aktardığı habere göre, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sert bir dille eleştirildi.
Açıklamada, uluslararası kurumların, devletlerin ve dünya kamuoyunun tepkilerinin Tel Aviv yönetimi üzerinde hiçbir etki yaratmadığı belirtilirken, ABD’nin müdahalelerinin de İsrail’in bölgede işlediği suçları ve can kayıplarını artırmaktan başka bir sonuç vermediği ifade edildi.
ABD ve Avrupa ülkelerinin desteğine rağmen İsrail’in bölge halkının gönlünü kazanamadığı ve yıkıma uğratılmış topraklara hükmettiği savunulan açıklamada, İsrail’in her gün Filistinli ve Lübnanlıların evlerini yıkmaya devam ettiği vurgulandı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi
“Lübnan halkı, gaspçı rejimin savaşta başaramadığını, çocuk katili Amerikan rejimi tarafından dayatılmış bir sözleşmenin desteğiyle başarmasına izin vermeyecektir.”
İran’ın ateşkesi kabul etmesinin Lübnan dahil olmak üzere tüm cephelerde eş zamanlı bir ateşkes sağlanmasına bağlı olduğu belirtilen açıklamada, İsrail yönetimine yönelik şu talepler sıralandı
“Düşman, Lübnan halkına yönelik saldırılarını derhal durdurmalı, işgal altındaki Lübnan topraklarını boşaltarak uluslararası sınırlara çekilmeli ve Lübnan’ın toprak bütünlüğünü tanımalıdır.”
Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in işgal altındaki Lübnan topraklarından tamamen çekilmesinin bölgede barışın tesisi için tek yol olduğunu yineledi.
GÜNDEM
04 Haziran 2026SPOR
04 Haziran 2026
2
İstanbul barış müzakereleri… Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu
2334 kez okundu
3
“TDT Yüksek Mahkemeler Konferansı” Antalya’da yapılıyor.. Konferansa ülkemizden Yüksek Mahkeme Başkanları ve beraberindeki heyetler katıldı
1991 kez okundu
4
Çocukların gözlerinde parlayan umut, yarınların en güçlü teminatıdır…Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…
1733 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.