Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Pakistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Devletlerinde Kadının Kalkınmadaki Rolüne İlişkin 9’uncu Bakanlar Konferansı’na katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasında kadınların güçlendirilmesinin toplumların geleceğine yapılan en stratejik yatırım olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, Kıbrıs Türk kadınının varoluş mücadelesinden bugüne kadar eğitimin her kademesinden siyasete, akademiden kamu yönetimine kadar ülkenin kalkınmasında öncü bir rol üstlendiğini belirtti.
KKTC’nin uzun yıllardır maruz kaldığı haksız kısıtlamalara rağmen güçlü kurumları ve hukuk devleti anlayışıyla gelişimini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade eden Hasipoğlu, hükümet olarak kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını artırmak için istihdam destekleri ve girişimcilik teşvikleri gibi politikaları uygulamaya devam ettiklerini kaydetti. Hasipoğlu, KKTC’de aktif sigortalı çalışanların yaklaşık yüzde 35’ini, kamu kurumlarında görev yapanların ise yüzde 52’sini kadınların oluşturduğuna dikkat çekti.
Konferans kapsamında İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelere seslenen Bakan Hasipoğlu, KKTC’nin gözlemci üyelikten tam üyeliğe geçirilmesi ve Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların sona erdirilmesi için somut adımlar atılması çağrısında bulundu. Hasipoğlu, üye ülkeler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.
Kıbrıs konusuna da değinen Hasipoğlu, adada iki egemen devlet ve iki ayrı halk bulunduğu gerçeğinin uluslararası toplum tarafından kabul edilmesi gerektiğini yineledi. 2021 yılından bu yana egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde bir çözüm sürecini desteklediklerini belirten Hasipoğlu, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in KKTC’ye yönelik destekleyici açıklamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.
GÜNDEM
14 Temmuz 2026SPOR
14 Temmuz 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2480 kez okundu
2
“Anavatan’ın yükselişi bizim de yükselişimizdir”
1775 kez okundu
3
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1423 kez okundu
4
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1229 kez okundu
5
Yarın sabah birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
1150 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.