KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının geçişlerine izin vermemesi nedeniyle Rum Yönetimi’ni eleştirdi ve mütekabiliyet ilkesinin uygulanmasını önerdi.
Dernek Başkanı Murat Zeki Civelek tarafından yapılan yazılı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye girişi yasaklı 15 kişi için ilgili yasağın kalktığına dair açıklamasını memnuniyetle takip ettik. Umarız birbirine candan öte bu kadar yakın iki devlet arasında yasaklı kimse kalmaz” ifadeleri kullanıldı.
“Empati ve mütekabiliyet” çağrısı yapılan yazıda, “Daha önce de ‘Güven Yaratıcı Önlemler’ çerçevesinde, bizler de Türkiye kökenli KKTC vatandaşları olarak olası bir antlaşmada ortak yaşama daha erken uyum sağlayabilmek için Güney’e geçişlerimize izin verilmesi gerektiğini belirtmiştik. Maalesef bu önerimiz pek kabul görmedi.” denildi.
Açıklamada, mütekabiliyet esasına göre Yunan kökenli Güney Kıbrıs vatandaşlarının da KKTC’ye girişine izin verilmemesi çağrısı yapıldı.
GÜNDEM
24 Haziran 2026SPOR
24 Haziran 2026
1
Tibuk: 65 örgüt afetlerde kaynakların doğru kullanımına odaklı projeler üretiyor
22491 kez okundu
2
Bekirpaşa Lisesi’ndeki grev 60 gün ertelendi
14347 kez okundu
3
TİDER BAŞKANI HANDE TİBUK: “ETİKETLERİ DOĞRU OKUMAK, RAMAZAN’IN BEREKETİNİ KORUMAKTIR”
13771 kez okundu
4
Arıklı: Sözkonusu vatansa, hele anavatansa gerisi teferruattır
7464 kez okundu
5
Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda sis uyarısı
3429 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.